İYİ Parti Gençlik Kolları'nın dağıttığı broşüre 3 gözaltı!

İstanbul İYİ Parti Gençlik kolları üyesi Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel, üzerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının yer aldığı "Türkiye'nin Araplaşmaması için oyunuzu bize vermeye devam edin" yazan broşürler dağıtırken gözaltına alındı. Gözaltına tepki gösteren Akşener, "Türksüz Türkiye hayal edenler bu gece de iş başında" dedi.

İYİ Parti Gençlik Kolları'nın dağıttığı broşüre 3 gözaltı!

İYİ Parti Gençlik Kolları'ndan Baturalp Akalın, Oğuz Talha Uz ve Akif Demirel, "Türkiye'nin Araplaşmaması için oyunuzu bize vermeye devam edin" yazan broşürler dağıtırken gözaltına alındı.

İYİ Parti Gençlik Kolları'nın dağıttığı broşüre 3 gözaltı! - Resim : 1

Üç kişiye götürüldükleri karakolda "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlaması yöneltildi.

İYİ Parti Gençlik Kolları'nın dağıttığı broşüre 3 gözaltı! - Resim : 2

AKŞENER'DEN TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gelişmeye sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Akşener, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türksüz Türkiye hayal edenler bu gece de iş başında. İktidar, Türklük ile olan mücadelesini şimdi de gençler üzerinden sürdürmeye devam ediyor. İstanbul İl Gençlik Kollarımızdan Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel sadece demokratik haklarını kullandıkları için şu anda karakolda ifade veriyor. Süreci arkadaşlarımla birlikte bizzat takip ediyorum. Gencecik evlatlarımızı tutuklayarak ülkemizdeki acı gerçekleri örtmeye çalışanlar şunu çok iyi bilsin ki; Sizde her türlü zulüm varsa; bizde de her koşulda mukavemet var."

Kaynak: haberet.com

CHP'de 150 aday daha belli oluyor Reklam panolarına yazdırdığı yazı başını yakacak Özel tutuklanan öğrencinin babasıyla görüştü YSK Başkanı Yener Yerel Seçime katılacak partileri açıkladı