İYİ Parti sağ kanattan mı devam edecek yoksa liberalliğe mi kayacak?

1980 öncesi ülkücü hareketin etkin isimlerinden Müsavat Dervişoğlu, geçtiğimiz cumartesi günü İYİ Parti kongresinde yeni genel başkan seçildi. İYİ Parti'nin son durumu ve gelecek politikaları hakkında Haberet'e konuşan Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti sağ kanattan mı devam edecek yoksa liberalliğe mi kayacak?

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası umduğu sonucu alamayan İYİ Parti’nin tarihi kurultayın konuşulmaya devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmadığı olağanüstü kurultayda Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun, Grup Başkanı Koray Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Günay Kodaz’a karşı galip gelmesinin ardından gözler İYİ Parti’nin önümüzdeki süreçteki yol haritasına çevrildi.

İYİ Parti'nin yeni dönemiyle ilgili Haberet'e konuşan Emin Pazarcı şu sözleri kaydetti:

İYİ Parti sağ kanattan mı devam edecek yoksa liberalliğe mi kayacak? - Resim : 1

"İYİ PARTİ'DE DEĞİŞİM OLMAYACAK"

"Koray Aydın Cumhuriyet Halk Partisi'yle ilişkilerin devam etmesi noktasında bir tavır ortaya koydu.  Dervişoğlu da bunun tersini yapacağını, konuşmasında ortaya koydu ve diyor ki bana yalvarıyorum imkan verin. Erdoğan'la mücadele edeyim. Demek ki İYİ Parti'de çok fazla bir şey değişecek gibi görünmüyor."

İYİ Parti sağ kanattan mı devam edecek yoksa liberalliğe mi kayacak? - Resim : 2

"MERAL AKŞENER DÜZENİ DEVAM EDECEK"

Değişim konusunda herhangi bir alan yaratılmayacağını vurgulayan Pazarcı, "Meral Akşener döneminden sonra yine aynı politikalar devam edecek. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılıp kendi rejimini ispat etmeye çalışacaklar gibi görünüyor." dedi.

İYİ Parti sağ kanattan mı devam edecek yoksa liberalliğe mi kayacak? - Resim : 3

"İYİ PARTİ TOPLAMA BİR PARTİDİR"

İYİ Partini ideolojik bir temelinin olmadığı konusuna da değinen Pazarcı, 

İYİ Parti kurulduğu dönemde ben zaten söylemiştim. Yani toplama bir partidir. Bir fikri altyapısı yoktur. Ve dağılmaya mahkumdur o süreç devam ediyor. Yani ben İYİ Parti'nin toparlanıp toplumun sorunlarına bir çözüm getirme noktasında bir odak olacağını hiç düşünmüyorum

ifadelerini kullandı.

CHP erken seçim istemiyor MHP'den AK Parti'yi köşeye sıkıştıracak 'Yeni Anayasa' teklifi Erdoğan Bahçeli ile görüşüyor Ekrem İmamoğlu'dan Hamas açıklaması! İsrail medyası çalkalandı