Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Son Dakika açıklaması: CHP'nin İzmir ve Balıkesir adayları belli oldu

Son Dakika: Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde kendisini ziyarete gelen İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyeleri ile sohbeti esnasında İzmir ve Balıkesir adaylarını açıkladı. 2024 yerel seçimlerinde İzmir'de mevcut başkan Tunç Soyer aday olacak.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Son Dakika açıklaması: CHP'nin İzmir ve Balıkesir adayları belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşan yerel seçim öncesi 2 ilin daha belediye başkan adaylarını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifak yapmayacağını açıklaması üzerine seçimlere tek başına gidecek gibi görünün CHP'de İzmir ve Balıkesir'in adayları netlik kazandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Son Dakika açıklaması: CHP'nin İzmir ve Balıkesir adayları belli oldu - Resim : 1

Kılıçdaroğlu, İz Gazetesi'nin haberine göre adayları, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ve yönetim kurulu üyelerinin CHP Genel Merkezi’ni ziyareti sırasında açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Son Dakika açıklaması: CHP'nin İzmir ve Balıkesir adayları belli oldu - Resim : 2

"BALIKESİR ADAYIMIZ AHMET AKIN"

Dernek üyelerinin "Ahmet Akın'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağına dair söylentiler nereden çıkıyor?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu'nun şunları söylediği öğrenildi:

"Ahmet Akın’ın İzmir ile alakası yok. Ahmet Akın bizim Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır. Geçen seçimde de öyleydi ancak İYİ Parti ile ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bıraktık ama olmadı. Şimdi de Balıkesir adayımız Ahmet Akın’dır."

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Son Dakika açıklaması: CHP'nin İzmir ve Balıkesir adayları belli oldu - Resim : 3

Ahmet Akın, Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken TBMM'de 25, 26, 27’nci Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Son Dakika açıklaması: CHP'nin İzmir ve Balıkesir adayları belli oldu - Resim : 4
AHMET AKIN

"ELBETTE TUNÇ SOYER"

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi adayının sorulması üzerine ise "Tunç Soyer elbette adayımızdır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Son Dakika açıklaması: CHP'nin İzmir ve Balıkesir adayları belli oldu - Resim : 5

NEDEN ŞİMDİYE KADAR AÇIKLAMADI?

Neden şimdiye kadar açıkladığı sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Gazeteciler sıkıştırınca diğer adayları açıklamak zorunda kaldım. Sonra partiden bana adayları önceden açıklamam konusunda eleştiri geldi. O yüzden açıklamadım" yanıtını verdi.

Kaynak: haberet.com

11 bin kişilik iş bırakma eylemşinde 1 kişi çok dikkat çekti AYM üç siyasi partinin 'kapanması'na karar verdi Meclis’te 2024 bütçesi için maraton başlıyor MHP'de il ve ilçe kongreleri sona erdi