Akşener 26 Ağustos'ta ne açıklayacak? Kılıçdaroğlu'ndan yeni ittifak mesajı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından İYİ Parti-CHP arasındaki ittifak sona erdi. Gözler Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamaya çevrildi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, İYİ Parti'ye ittifak çağrısı yaparken Kemal Kılıçdaroğlu ise yeni ittifakların sinyalini verdi.

Akşener 26 Ağustos'ta ne açıklayacak? Kılıçdaroğlu'ndan yeni ittifak mesajı

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından muhalefette sular durulmuyor. Altılı masa dağılırken Millet İttifakı'nın iki büyük ortağı CHP ile İYİ Parti arasındaki gerginlik ise sürüyor. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ İTTİFAK ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı açıklama öncesinde kritik ifadeler kullandı. Halktv.com.tr'den Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, yeni ittifaklar için sinyali verdi. 

CHP Genel Başkanı şunları söyledi: 

“Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri işbirliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin huzurudur.”

 AKŞENER NE AÇIKLAYACAK?

Siyasette herkes İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamayı bekliyor. İYİ Parti kulislerinden gelen bilgiler Akşener'in CHP'yle ittifakı bitirdiğini ve yerel seçimlerde tek başına devam edeceği yönünde. 

 BAHÇELİ'DEN İTTİFAK ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise önceki gün "komşu olalım" sözleriyle İYİ Parti'ye ittifak çağrısı yaptı. 

 

CHP İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener
CHP'nin kapılarını Kılıçdaroğlu'na açan partililer bin pişman Mehmet Sevigen: Kılıçdaroğlu için Türk halkından özür diliyorum MHP'den İYİ Parti'ye bir çağrı daha Haftalık'ta Buket Aydın'dan bomba açıklamalar: CHP İYİ Parti'nin kenesi oldu