Muhalefetten İYİ Parti ve DEM Parti'ye "neden aday çıkartıyorsunuz?" baskısı! Merdan Yanardağ: Bu hainliktir

İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri için aday çıkartması ile DEM Parti'nin aday hazırlıkları muhalefet kanadının hedefleri olmasını sağladı. Gazeteci Merdan Yanardağ İYİ Parti'nin aday çıkartmasını 'hainlik' olarak yorumlarken, Şirin Payzın ve Barış Terkoğlu DEM Parti'nin aday çıkartma çalışmalarını "Bu İmamoğlu'nu zora sokar" diyerek sorguladı.

Muhalefetten İYİ Parti ve DEM Parti'ye "neden aday çıkartıyorsunuz?" baskısı! Merdan Yanardağ: Bu hainliktir
  • 31 Mart'taki Yerel Seçimler için partiler belediye başkan adaylarını tek tek açıklıyor. Muhalefet kanadındaki karmaşa ise her geçen gün artmaya devam ediyor.

İYİ PARTİ İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARINI DUYURDU

  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün gerçekleştirdiği grup toplantısında partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı.
  • Grup toplantısının ardından basın karşısına geçen Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının da Cengiz Topel Yıldırım olduğunu duyurdu.

Muhalefetten İYİ Parti ve DEM Parti'ye "neden aday çıkartıyorsunuz?" baskısı! Merdan Yanardağ: Bu hainliktir - Resim : 1

DEM PARTİ'DE İSTANBUL İÇİN BAŞAK DEMİRTAŞ İSMİ ÖN PLANDA

  • DEM Parti yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için aday havuzu oluşturdu.
  • Meral Danış Beştaş, Sırrı Süreyya Önder, Filiz Kerestecioğlu, Saruhan Oluç ve Barış Atay'ın isimleri öne çıkıyor. Başvurusu halinde Başak Demirtaş’ın adaylığı da değerlendirilecek.

Muhalefetten İYİ Parti ve DEM Parti'ye "neden aday çıkartıyorsunuz?" baskısı! Merdan Yanardağ: Bu hainliktir - Resim : 2

MUHALİF GAZETECİLER İYİ PARTİ VE DEM'İ HEDEF ALDI

  • Şirin Payzın, Barış Terkoğlu ve Seyhan Avşar Halk TV'deki canlı yayında DEM Parti'nin neden aday çıkartmak istediklerini sorguladı.
  • Gazeteci Şirin Payzın'ın, DEM'li Saruhan Oluç'a "Siz İstanbul'da aday çıkartırsanız, İmamoğlu ile Kurum arasındaki yarışta bir kez daha Kürt seçmen kilit olacak. Sizin aday çıkartmanız, otomatikman İmamoğlu'nun zora düşmesi demek. Bu noktada duruşunuz nedir?" sorusu sosyal medyada gündem oldu.

Muhalefetten İYİ Parti ve DEM Parti'ye "neden aday çıkartıyorsunuz?" baskısı! Merdan Yanardağ: Bu hainliktir - Resim : 3

  • Payzın'ın ardından da gazeteci Terkoğlu, "Başak Demirtaş'ın adaylığı için 'CHP'ye kaybettirecek aday mı çıkartıyor DEM Parti' gibi teoriler ortaya atıldı. Başak Demirtaş'ın adaylığına nasıl bakılmalı?" şeklinde bir soru yöneltti.

Canlı yayında aday çıkarttıkları için baskı altına alınan DEM Partili Saruhan Uluç şu ifadelerle cevap verdi;

"Siz hep İstanbul diyorsunuz ancak biz Antalya Büyükşehir Belediyesi için de aday çıkartacağız. Mesela Ankara Büyükşehir Belediyesi için de aday çıkartacağız. Sadece İstanbul olarak bakmayın. Hep fedakarlığı Kürtler mi yapacak? 14 Mayıs, 28 Mayıs, 2019'da hem mart hem de haziran seçimlerinde fedakarlığı Kürtler yaptı. Biraz da diğer partiler yapacak. Bir şey kazanmak isteniyorsa, o zaman herkes kazansın."

MERDAN YANARDAĞ'DAN İYİ PARTİ'YE "HAİNLİK" BENZETMESİ

  • TELE1'deki 18 Dakika programında İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara'da aday çıkartmasını değerlendiren Merdan Yanardağ, parti yönetimini ihanetle suçladı.

İşte Merdan Yanardağ'ın canlı yayındaki o açıklamaları;

"İYİ Parti yönetiminin ihaneti buradadır. Demokrasiye, Cumhuriyeti, insan hak ve özgürlüklerine ihanetidir. İYİ Parti hiçbir yerde kazanamayacağını bile bile aday çıkartıyor. Çıkardığı her aday, Türkiye'nin cumhuriyetçi demokratik muhalefetini bölmeyi hedefliyor."
İBB adayı Buğra Kavuncu seçim startı verdi! CHP'de 2 günlük yasak MHP mitinglerine başlıyor! İlk miting ne zaman? İYİ Parti'den Mansur Yavaş'a gönderme