Selahattin Demirtaş'tan, eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında mektup! Hem Kandil'e hem CHP'ye mesajı var

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul adayı gösterilmemesinin perde arkasını ele aldı. Aylar sonra suskunluğunu bozan Demirtaş, hem AK Parti karşısındaki ittifakların desteklenmesi çağrısı yapan Kandil’e hem de oylar bölünecek korkusuyla DEM'le işbirliği yapan CHP'ye verdi veriştirdi. İşte Demirtaş'ın 4 sayfalık mektubunda dikkat çeken satırlar...

Selahattin Demirtaş'tan, eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında mektup! Hem Kandil'e hem CHP'ye mesajı var
  • Son Dakika: Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul adayı olmayacağı konusu gündemdeki sıcaklığını korurken Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan açıklama geldi.
  • Aylardır sessizliğini koruyan Selahattin Demirtaş, söz konusu eşi olunca gündemdeki iddiaları değerlendirerek tüm kesimlere mesaj gönderdi. 

Selahattin Demirtaş'tan, eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında mektup! Hem Kandil'e hem CHP'ye mesajı var - Resim : 1

  • 4 sayfalık bir mektup kaleme alan Demirtaş, AK Parti karşısındaki ittifakların desteklenmesi çağrısı yapan Kandil'i eşini aday göstermemekle suçladı.
  • CHP'yi de 'oylar bölünecek korkusuyla ittifak kurmaya çalışmak'la suçlayan Demirtaş "CHP meseleyi sırf 31 Mart’tan ibaret görmemeli, uzun soluklu bir demokrasi mücadelesi ittifakını önemsemelidir." dedi.
  • Siyasi partilerin yürüttüğü çalışmaları eleştiren Demirtaş, "Şu son yirmi günde yaşanan tartışmalara bile bakarak maalesef ki şu tespiti rahatlıkla yapabiliriz; Türkiye’de artık siyaset değil “tüccarlık” yapılıyor" dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ'IN ADAYLIK ÇIKIŞININ SEBEBİ NEYDİ?

  • Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'ın adaylığının gündeme gelmesinin sebebini açıklarken Kandil'e de üstü örtülü bir mesaj gönderdi.
  • Mektubunun satır aralarında "3. bir yol" vurgusu yapan Demirtaş, 'akıllara hemen kirli bir pazarlık yapılmış olma ihtimali geliyor' diyerek AK Parti ile gizli bir anlaşma yapıldığı iddialarına yanıt verdi:
"Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığını da Dem Parti’nin üçüncü yol çabalarını da anlamıyor, anlayamıyorlar. Herkesin aklına ilk olarak mutlaka kirli bir pazarlık yapılmış olma ihtimali geliyor ama kimse demokrasi ve barışın gelişmesi için insanların siyaset yapabileceğini düşünmüyor. Çünkü hakim siyaset yapma biçimi “çıkar siyaseti” oldu, değerler siyaseti artık unutuldu. Bunun çok hazin ve vahim bir durum olduğunun ne kadar farkındasınız bilmiyorum ama bu toplumsal çöküş, önümüzdeki yılların çoktan kaybedildiğini gösteriyor, eğer şimdiden müdahale etmezsek.
Başak Demirtaş’ın adaylık iradesi, DEM Parti’nin ısrarla kurmaya çalıştığı üçüncü yol siyasetini görünür kılmak içindi. “Biz koltuk, makam, rant için değil, halkın acil ihtiyacı olan demokrasi, adalet, barış için siyaset yapıyoruz” demek içindi. “Hayır, bu değerler benim belediye koltuğumdan kıymetli değil” diyen varsa bundan sonra adaletten, demokrasiden dem vurmasın.

"DEM PARTİ İLE AK PARTİ ARASINDA BİR GÖRÜŞME VAR MI BİLMİYORUM"

  • Ayrıca AK Parti ile görüşme iddiaları için ayrı bir satır açan Demirtaş, "DEM Parti ile AKP arasında bir görüşme trafiği var mı bilmiyorum. Ama eğer yoksa bu, iki parti için de büyük bir eksikliktir. Tüm partiler ülkenin, toplumun sorunlarının çözümü için görüşebilmelidir, konuşabilmelidir. Bu son derece meşrudur, hatta geldiğimiz süreç itibarıyla bir görev, bir sorumluluktur" dedi.

Selahattin Demirtaş'tan, eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında mektup! Hem Kandil'e hem CHP'ye mesajı var - Resim : 4

"CHP MESELEYİ SIRF 31 MART’TAN İBARET GÖRMEMELİ"

  • CHP'nin DEM Parti ile yaptığı gizli ittifaka da atıfta bulunan Demirtaş, ittifakın uzun vadede olması gerektiği vurgusunda bulunarak "31 Mart seçimlerini aşırı derecede önemseyenler de bizim demokrasi, adalet, barış arayışımıza, ciddiyetle yaklaşmalıdırlar. CHP meseleyi sırf 31 Mart’tan ibaret görmemeli, uzun soluklu bir demokrasi mücadelesi ittifakını önemsemelidir. AKP ise seçimsiz geçecek bir dört yılı demokrasiye dönüşün fırsatı olarak ele almalıdır. DEM Parti de her iki parti dahil tüm partilerle görüşebilmeli, kim bu ilkelere bağlı kalacaksa onunla uzlaşma aramalıdır" ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş'tan, eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında mektup! Hem Kandil'e hem CHP'ye mesajı var - Resim : 5

İşte Demirtaş'ın mektubunun tamamı:

Selahattin Demirtaş'tan, eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında mektup! Hem Kandil'e hem CHP'ye mesajı var - Resim : 6

- 2. sayfa

Selahattin Demirtaş'tan, eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında mektup! Hem Kandil'e hem CHP'ye mesajı var - Resim : 7

- 3. sayfa

Selahattin Demirtaş'tan, eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında mektup! Hem Kandil'e hem CHP'ye mesajı var - Resim : 8

- 4. sayfa

Selahattin Demirtaş'tan, eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı hakkında mektup! Hem Kandil'e hem CHP'ye mesajı var - Resim : 9

Kaynak: haberet.com

Milliyetçi Hareket Partisi 55 yaşında CHP'de oda krizi Kılıçdaroğlu'na 2 yıla kadar hapis istemi "Başak Demirtaş'ı aday göstermiyorsan git Ekrem'e oy ver diyorsun"