Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizden güç devşirecek değil, bize güç katacak kişiler lazım

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda partililerine önemli mesajlar verdi. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını büyük bir olgunlukla karşıladıklarını kaydeden Erdoğan, Yanlışta ısrar etmek kaybettirir. Partimizin geleceği kişisel hesapların ötesinde. Verilen emekleri kibirlerin boyunlarını aşan muhterislere kurban edemeyiz" dedi. Kongre sürecine işaret eden Erdoğan yeni isimlerle yola devam edeceklerini kaydetti.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizden güç devşirecek değil, bize güç katacak kişiler lazım

Son Dakika: AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçim sonuçları hakkında ilk kez partililerine net mesajlar verdi. Kongre sürecine işaret eden Erdoğan, 'yeni isimlerle yola devam' diyerek AK Parti'yi çıkarları uğruna kullananları ve basamak olarak görenleri sert sözlerle eleştirdi.

"YEREL SEÇİM SONUÇLARINI OLGUNLUKLA KARŞILADIK"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Gerek 14 Mayıs seçimleri, gerek 31 Mart seçimleri demokrasi düşmanları tarafından körüklenen algıyı yok etmiştir.

Vesayet odaklarının asla pes etmediğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Sandık sonuçlarından dolayı milleti suçlama, kabahati millete atma gibi yollara tevessül etmedik. Olgunlukla karşıladık.

Milletin iradesini öpüp başımızın üstüne koyduk. 31 Mart seçimlerinde milletimizin takdiriyle Türkiye haritası daha fazla renge boyandı. Birilerinin yaptığı gibi sahnelenen 'öndeyiz' müsamerelerine başvurmadık.

Bizim için önemli olan Türk demokrasisinin kazanmasıdır. Sandığın itibarına itibar katan her neticeyi Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde aşılmış yeni bir eşik olarak görüyoruz.

"YANLIŞTA ISRAR ETMEK KAYBETTİRİR"

Siz kurmay kadromuzun nezdinde teşkilatımızın her bir mensubuna, her bir dava arkadaşıma 31 Mart seçimleri dönemi boyunca gösterdiğiniz gayretler dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hepimizden razı olsun. 31 Mart seçim sonuçlarını göz ardı etmiyoruz. Sonuçlara dair kapsamlı iç muhasebemizi partimizin yetkili organlarında yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.

MYK, MKYK, AK Parti Meclis grubumuzla, fikirlerine kıymet verdiğimiz dostlarımız, kanaat önderlerimiz, partimizde daha önce görev almış yol ve dava arkadaşlarımızla, siyaset bilimci akademisyenlerle bir araya geldik, konuştuk, düşüncelerini aldık. İnşallah istişare halkamızı genişletmeye devam edeceğiz.

Son MYK toplantımızda geleneksel istişare kampımızı çok yakın bir tarihte toplama kararı aldık . Önce milletvekili ardından belediye başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Komplekse kapılmadan, eleştiriye kulak tıkamadan bu süreci büyük bir özgüven ve şeffaflıkla yönetiyoruz. Hata değil; yanlışta ısrar etmek kaybettirir.

"AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİDİR"

31 Mart sonrasında siyasetin havası değişti. Yumuşama ikliminin geçici bir bahar değil, siyasetin hakim karakteri olmasını ümit ediyoruz.

31 Mart seçim sonuçlarını da göz ardı etmiyoruz. Son MYK toplantımızda, geleneksel istişare kampımızı yakında toplama kararı aldık. Önce milletvekilleri, ardından belediye başkanlarıyla bir araya geleceğiz.

Sorunlarımıza milletimizle birlikte sonuç aradık. Millet bize bakınca kendini gördü. Gönlümüzün kapılarını millete hiçbir zaman kapatmadık.

AK Parti milletin partisidir ve inşallah ebediyen böyle kalacaktır.

"PARTİMİZİN GELECEĞİ KİŞİSEL HESAPLARIN ÖTESİNDE"

Siyaset milletin içinde milletle omuz omuza sırt sırta vererek yapılır. Halkla araya mesafe koymanın, duvar örmenin, sokaklarla, çarşıyla, pazarla, mahalleyle bağı zayıflatmanın siyaset geleneğimizde yeri yoktur. Eksiğimiz, hatamız, problemimiz, millete karşı kusurumuz varsa çok açık söylüyorum mutlaka kendimizi düzeltmemiz gerekiyor. Partimizin ve davamızın geleceği her türlü şahsi kaygı ve kişisel hesabın ötesindedir.

"MİLLETİN SINIFTA BIRAKTIĞINI BAŞ TACI EDEMEYİZ"

Milletin sınıfta bıraktığını baş tacı edemeyiz. Kırarak dökerek dağıtarak değil, tam tersine birleştirerek kucaklayarak ilerleyeceğiz. Saflarımızı sıklaştıracağız, partimizi büyüteceğiz. Partimizin emektarlarına vefasızlık göstermeyeceğiz.

"BİZDEN GÜÇ DEVŞİRECEK DEĞİL, BİZE GÜÇ KATACAK KİŞİLER LAZIM"

Biz üye sayısı itibarıyla Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Nasıl Türkiye'nin son 21 yılına mührümüzü bastıysak inşallah geleceğine de biz yön vereceğiz. Bizden güç devşirecek değil, bize güç katacak kişiler lazım.

Milletimiz bizin daha çok çalışmamızı yeniden yola revan olmamızı bekliyor."

Kaynak: haberet.com

Özgür Özel'den 'vergi' açıklaması: Azdan az çoktan çok... Özgür Özel'den işçilere 'örgütlenin' çağrısı Kurtulmuş'tan MHP'ye ziyaret İYİ Parti'de istifa