Yerel seçimlerden önce bomba CHP kulisi! 4 büyükşehrin adayı belli, 2'sinde değişim! İşte o isimler

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken, hazırlıklarına devam eden CHP'de 4 büyükşehirde belediye başkan adayı olacak kişilerin belli olduğu ortaya çıktı. İstanbul, Adana, Ankara ve Mersin'de aday olacak isimlerin kesinleştiği konuşulurken, 2 büyükşehirde de 'değişim' en güçlü alternatif olarak görülüyor. İşte o isimler...

Yerel seçimlerden önce bomba CHP kulisi! 4 büyükşehrin adayı belli, 2'sinde değişim! İşte o isimler

Yerel seçimler için Türkiye 31 Mart'ta sandık başına gidecek. Seçim için geri sayım devam ederken partilerin hangi isimleri belediye başkanı adayı gösterileceği de merak konusu olurken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktan istifa etmesi için çağrıların sürdüğü CHP de çalışmalarına başladı.

Yerel seçimlerden önce bomba CHP kulisi! 4 büyükşehrin adayı belli, 2'sinde değişim! İşte o isimler - Resim : 2

CHP Genel Merkezi, gelecek Kasım ayında olağan kurultayı toplamaya hazırlanırken bu sürecin yanında 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere yönelik kulisler ve çalışmalar devam ediyor.

Yerel seçimlerden önce bomba CHP kulisi! 4 büyükşehrin adayı belli, 2'sinde değişim! İşte o isimler - Resim : 4

CHP'DE 4 ADAY NETLEŞTİ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; CHP’de adaylığına kesin gözüyle bakılan dört belediye başkanı bulunuyor.

Yerel seçimlerden önce bomba CHP kulisi! 4 büyükşehrin adayı belli, 2'sinde değişim! İşte o isimler - Resim : 6

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeniden aday olmaları kesin gibi.

Yerel seçimlerden önce bomba CHP kulisi! 4 büyükşehrin adayı belli, 2'sinde değişim! İşte o isimler - Resim : 8

MUĞLA VE TEKİRDAĞ'DA 'DEĞİŞİM' SESLERİ

Kulislere göre, değişmesi güçlü olasılık olarak Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak öne çıkıyor.

Yerel seçimlerden önce bomba CHP kulisi! 4 büyükşehrin adayı belli, 2'sinde değişim! İşte o isimler - Resim : 9
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

ANTALYA'DA BÖCEK'E RAKİP ÇIKTI

Büyükşehir olan Antalya’da adaylık için iki isim gündemde. Mevcut başkan Muhittin Böcek’in yanı sıra CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da bu makama adaylık istediği biliniyor.

Yerel seçimlerden önce bomba CHP kulisi! 4 büyükşehrin adayı belli, 2'sinde değişim! İşte o isimler - Resim : 10

İTTİFAK ORTAĞININ KAYBETTİĞİ İLLERE ODAKLANDI

CHP ayrıca geçen yerel seçimlerde az farkla ya da işbirliği nedeniyle İYİ Parti’nin kaybettiği illere de odaklanmış durumda.

Yerel seçimlerden önce bomba CHP kulisi! 4 büyükşehrin adayı belli, 2'sinde değişim! İşte o isimler - Resim : 12

Özellikle Balıkesir, Bursa ve Denizli gibi büyükşehirlerde genel seçimlerde muhalefetin toplam oyunun iktidar blokunun üzerinde çıkmasını fırsata çevirmek istiyor.

CHP Denizli İYİ Parti Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu Muğla Tekirdağ İstanbul Ankara Mersin İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)
Kılıçdaroğlu'nun korumaları CHP'li Belediye Başkanını tartakladı Fatih Erbakan, OVP'yi eleştirdi İmamoğlu: CHP değişecek, Türkiye değişecek CHP'li vekil hakkında soruşturma başlatıldı