Acun Ilıcalı: Vitor Pereira hoca değil!

Ünlü yapımcı ve İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı, çok önemli açıklamalarda bulundu. Yakın arkadaşı olan ve eski Fenerbahçe futbolcusu Mesut Özil'in sarı-lacivertli takımdaki kariyerini değerlendiren Ilıcalı, "Pereira, Mesut'u infaz etti" dedi.

Acun Ilıcalı: Vitor Pereira hoca değil!

Ünlü yapımcı ve İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı, Haber Global'den Sercan Hamzaoğlu'nun konuğu oldu. Yakın arkadaşı Mesut Özil'in Fenerbahçe kariyeri hakkında çok önemli açıklamalarda bulunan Ilıcalı, Türk asıllı Alman futbolcunun Vitor Pereira yüzünden başarısız olduğunu ifade etti.

Acun Ilıcalı: Vitor Pereira hoca değil! - Resim : 1

Hull City'nin ve futbolla ilgili de beyanatlar veren Ilıcalı'nın röportajının satır başları şu şekilde: 

"YILDIZ DÜŞMANI BİR ADAM"

''Çok basit anlatacağım. Tamamen kompleksli bir teknik direktörün, bir futbolcuya infazıdır Mesut Özil olayı. Pereira'yla ilgili yıllar önce röportajım var. İlk Fenerbahçe'den gönderildiğinde, bu hoca mı hoca değil demişimdir. O kadar o dönemde inancımı kaybetmişimdir. Aynı adam tekrar geldi maalesef. Kompleksli, gençleri çıkarıyorum havası yaratmaya çalışan, kendisini ön plana çıkaran, yıldızları değil gençleri çıkartıyorum demeye çalışan, yıldız düşmanı bir adam. Bundan sonraki kariyerinde de çok zorluklar yaşayacak. Bu tarz karakter problemi olan hocaların dünya futbolunda bir yere geldiğini görmedim."

Acun Ilıcalı: Vitor Pereira hoca değil! - Resim : 2

"ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA HEP VARDI"

"Bu adam Mesut Özil'le buluştu. Mesut Özil, son 9 maç Emreli dönemin hepsinde var. Fenerbahçe aradaki puan farkını kapatıyor. Ondan sona kıl payı şampiyonluk kaçıyor. Mesut'la yeni sezona başlanıyor. Galatasaray deplasmanında Mesut ve İrfan maçı beraber kopardı. Frankfurt deplasmanında gol atıyor. Gaziantep'te atıyor. Sonra Mesut 2 hafta oynamıyor. Sonra bir daha oynamıyor."

Acun Ilıcalı: Vitor Pereira hoca değil! - Resim : 3

"BÜTÜN YILDIZLARLA TARTIŞTI"

 "Dünyada bir kural vardır, yıldız futbolcu alıyorsan ya oynatırsın ya almazsın. Alex'i yedek bırakmaya kalktık, ertesi gün Türkiye'yi terk etti. Bazı oyuncular yedek kalmaz. Ronaldo'yu yedek bırakabildiler mi, dünya karıştı. Mesut Özil kariyer olarak dünyadaki aktif oyuncular içerisinde belki ilk 10'a girer. Ne oldu, bu adamı biz 5 dakika, 10 dakika oynattık, ertesi gün oynatmadık. Bütün sinir sistemini bozdu. Bence tamamen bir teknik direktörün bir oyuncuya vereceği bütün zararı verdi. CV'sine bakıyorum, Van Persie'yle tartışması oldu, onu da çıldırttı. Çin'de Hulk'la birbirine girmişler. James Rodriguez'i Şampiyonlar Ligi'nde oynatmadı diye Porto bunu kovuyor zaten. Adamın her yerde yıldızlarla problemi oldu."

Acun Ilıcalı: Vitor Pereira hoca değil! - Resim : 4

"HAYATIMDA YAŞADIĞIM EN BÜYÜK ÜZÜNTÜLERDEN BİRİ..."

"İrfan Can Kahveci'nin Pereira'ylayken oyundan çıkarken cinnet geçirdiğini hatırlamıyor musunuz? Hiç mi bir oyuncuyla ilişki kuramazsın. Hayatımda yaşadığım en büyük üzüntülerden birisi dünya çapında bir oyuncunun Türkiye'ye gelmek için bütün fedakarlıkları yapması ve devamında da bir teknik direktörün bir oyuncuya bu kadar şefkatsiz, duygusuz, kimyasını bozacak şekilde yaklaşmasıyla Türkiye'den kayması." 

Acun Ilıcalı: Vitor Pereira hoca değil! - Resim : 5

"İLK HOCAM TÜRK OLACAKTI"

Türk teknik adamların Avrupa kariyeri ile ilgili konuşan Ilıcalı, ''Neden olmasın. Fatih hoca bunu başardı, Milan şimdiden Manchester City’siydi. Büyük bir ara oldu. Portekizli hocalar şu an aşırı popüler. Bizim ne farkımız var, yok. Bu yeni jenerasyon bunu başaracak. Ardalı, Emreli, Okanlı, Nurili, Volkanlı jenerasyon oralarla buluşacak. Bende takımıma düşünürüm, neden düşünmesin. Türkiye’den yerli hocamızla anlaşmıştım, büyük takımımızda da olan. Son anda bir şey oldu, onun ailesiyle ilgili problemden dolayı gelemedi. Aslında ilk hocam Türk olacaktı. Sonra Şota’yla yola çıktım. Şimdi de yabancı. Yerli bir hocayla çalışmanın gururunu yaşamak isterim.'' dedi.

Acun Ilıcalı: Vitor Pereira hoca değil! - Resim : 6

"KORSAN YAYIN HIRSIZLIK"

''Exxen’de iyi rakamlara ulaştık. Hasan Can ve sevgili Feyyaz’la ekibinin etkisi büyük oldu. Futbolla ilgili olan bölümde korsan yayın var. Küçükken ben maçlarda eğer kendi evimde yoksa gidip amcamda seyrediyordum. Korsan yayın yoktu. Tanıdığımızın evinde seyrederdik. Bazen Twitter’da hırsızlığı insanlar meşrulaştırma derdindeler. Kardeşim gayet basit, korsan yayın hırsızlık. Ayrıca günahtır, haramdır, suçtur. Acun çok pahalı diyorlar. Biz küçükken de pahalıydı bunlar. Ben amcama ya da kahveye gidiyorduk maç izlemeye. Sen evinde seyredeceksin diye kulübünden de çalıyorsun. Boş ver bizi, ben para kaybedip üzülmem. Kulüplerinizden çalıyorsunuz. Bu iş bana göre net olarak cezalandırılması lazım. Marketten bir şey çalmadan farkı yok. Cezaların caydırıcı olması lazım. Hapis cezası değil ama para cezası olması lazım. Emniyet cezasından gittiğinde para cezası oluyor, bunun da olmalı. Bu bir hırsızlıktır. Korsan yayın gitsin arada sağdan soldan bir şey çalsın, aynı suç.''

Acun Ilıcalı: Vitor Pereira hoca değil! - Resim : 7

Acun Ilıcalı Fenerbahçe Almanya Türkiye
Milli takım için simit dağıttılar Filenin Sultanları şampiyonluk için sahaya çıkıyor: Türkiye Sırbistan maçı ne zaman, hangi kanalda? Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin devlerle karşılaşacağı tarihler belli oldu Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ilk maçı ne zaman, nerede?