Adana Demirspor'da Patrick Kluivert dönemi

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor, yeni hocasını açıkladı. Mavi-siyahlı ekipte İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella'dan boşalan koltuğu Hollandalı teknik adam Patrick Kluivert getirildi. Başkan Murat Sancak, Hollandalı hocanın şehre değer katacağını kaydetti.

Adana Demirspor'da Patrick Kluivert dönemi

Türkiye'yi UEFA Konferans Ligi'nde temsil edecek Adana Demirspor, yeni teknik direktörünü açıkladı. 2021 yılından beri takımın başında olan İtalyan hoca Vincenzo Montella'dan boşalan koltuğa Hollandalı Patrick Kluivert oturdu. 27 Temmuz'da Avrupa'da Cluj ile karşılaşacak olan takım, "yeni hoca kim olacak" sorusunu böylelikle cevapladı.

Adana Demirspor'da Patrick Kluivert dönemi - Resim : 1
Adana Demirspor'un paylaşımı

"ADANA DEMİRSPOR'U DAHA İYİ BİR KONUMA GETİRMEK İSTİYORUM"

Görüşmeler için İstanbul'a gelen Hollandalı teknik adam yaptığı açıklamalarda şunları belirtti: 

"Özellikle son iki senede çok iyi bir iş çıkardılar. Onları daha iyi bir konuma getirmek istiyorum. Güzel bir iş çıkarmak ve Türk futboluna katkıda bulunmak istiyorum."
Adana Demirspor'da Patrick Kluivert dönemi - Resim : 2
Kluivert İstanbul'da

"YARIN KAMPA ÇIKACAK"

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Hollandalı hoca ile anlaştıklarını belirterek, "Kluivert de kariyerinde basamaklarını çıkmak istiyor. İnşallah Adana Demirspor ile bunu başaracak. Nasıl Montella ara verdikten sonra çıkış yakaladıysa Kluivert de Türk futbolu ve Adana Demirspor'a önemli şeyler katacak. Hemen hemen bitti, sözleşmemizi biraz sonra imzalayacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, sözleşme 2+1 yıllık. Yarın da kampın ilk gününde futbolcuların başında olacak. Transferlerle ilgili çalışmaları da görüştük. Görüştüğümüz kişiler de var. İnşallah Cruj maçına yetiştireceğiz. Onyekuru'nun opsiyonda Avrupa'ya gidersek alma zorunluluğu vardı, alacağız. Kluivert'in başarılı olacağına inanıyorum. Taraftarımız izlesin, destek versin." dedi.

Adana Demirspor'da Patrick Kluivert dönemi - Resim : 3

İLK TEKNİK ADAMLIK SINAVI

Futbolculuğu döneminde Ajax, Milan ve Barcelona gibi önemli kulüplerde top koşturmuş olan 47 yaşındaki teknik direktör, kariyerinde ilk kez üst seviyede bu görevi üstlenecek. Daha öncesinde Hollanda ve Kamerun milli takımlarında yardımcı antrenörlük yapan Kluivert, "Tecrübelerimi takıma aktararak hep birlikte çok daha başarılı olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Adana Demirspor'da Patrick Kluivert dönemi - Resim : 4
Kluivert Ajax formasıyla

Kaynak: AA

Adana Adana Demirspor Süper Lig İstanbul
Trabzonspor yeni transferini açıkladı! Acun Ilıcalı yeni hazinesini açıkladı PSG'nin eski hocası Galtier gözaltına alındı Arda Güler için Galatasaray iddiası