Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Olağan Mali Genel Kurulu'nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe yönetimi ve üyeleri 2022 yılı Mali Genel Kurulu toplantısı Ataşehir'de bulunan Ülker Spor ve Etkinlik Alanı'nda bir araya geldi. Başkan Ali Koç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe 2022 Olağan Mali Genel Kurulu, başkan Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri ve 1552 kulüp üyesinin katılımıyla birlikte Ataşehir'de bulunan Ülker Spor ve Etkinlik Alanı'nda toplandı. Söz alan başkan Ali Koç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SÖYLENEN BİRÇOK ŞEYİN HAKLILIK PAYI VAR

Ali Koç'un açıklamaları şöyle: 

Öncelikle bir cumartesi gününü Fenerbahçe'nin menfaatleri için ayıran, aslında 50 bin üyemizi ve milyonlarca taraftarımızı temsil eden kişiler olarak buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hepimizin canı sıkkın ve söyleyecek bir şeyleri var. Söylenen birçok şeyin haklılık payı da çok yüksek. Samandıra'dan petrol fışkırsa, gökten para yağsa futbolda başarı olmadığı sürece hiçbir şeyin kıymeti olmadığını biliyorum. 

"KUR İNANILMAZ ARTTI"

"3 Haziran 2018'den bu yana olumsuzluklar yaşadık. 3 Haziran 2018, Euro 4.53... 17 Haziran 2023, Euro %471, Türk Lirası gerilemiş. Bu satın alma gücümüz gerilemiş demek. Kur inanılmaz arttı. Futbolda vergiler arttı. Bilet, kombine en önemli gelirimiz. %300 zam nereden çıktı bilmiyorum fakat öyle bir oran yok. Diğer kulüpler gibi biz de zam yapmak zorundayız."

İHALEYE FESAT KARIŞTI

Koç, yayıncı kuruluş ihalesini de vurgulayarak, "TFF ihaleye fesat karıştırdı denecek seviyede, naklen yayın geliri anlaşması değişti. Yayıncı kuruluşa kızmıyorum. 41 milyon dolar alan Fenerbahçe, 10-12 milyon dolar civarında yayın geliri alıyor."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Olağan Mali Genel Kurulu'nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu - Resim : 1

"BU CAMİANIN EN BÜYÜK RAKİBİ..."

"Bu camianın en büyük rakibi kendisi. Bu camiaya en büyük zarar verenlerin bizler olduğunun kanaatine varırsınız. Fenerbahçe 3 defa şampiyonluğu son hafta kaybetti. 2006'daki kurgulanan Denizli maçı, kurgulanan lig... Dünyanın hiçbir yerinde o maç bitirilmezdi. Dünyada hiçbir takım 6 yılda 3 kez son şampiyonluk kaybetmemiş. Hiçbir takım, bir örgüt tarafından hedef alınmamıştır."

"FEDERASYONU KURŞUNLAYANLAR BULUNDU..."

Koç, 4 Nisan 2015 tarihinde Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı da hatırlatarak, "TFF'yi kurşunlayanlar bulundu ama Fenerbahçe'yi kurşunlayanlar bulunmadı. Neden devlet dibe inmeme konusunda bu kadar rahat? Çünkü bizim camiamızdan bir reaksiyon yok."

"TARAFTAR YASAĞININ NEDENİNİ GÖRDÜNÜZ"

"Kayserispor deplasmanında taraftar yasağı yedik. Hepiniz neden olduğunu gördünüz. Önceki maç yanılmıyorsam Kasımpaşa'ydı, stadyumumuzda siyasi sloganlar atıldı. Ertesi gün Beşiktaş maçında da aynısı yaşandı. Yasak sadece Fenerbahçe'ye geldi. Neden sadece biz? Niye Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanına giderse ülkede kaos yaratılacak diye mahkeme kağıtlarına girdi."

"SİZ KİME DİŞİNİZİ GÖSTERİYORSUNUZ"

"Bana kızıyorsunuz ya dişinizi bize gösteriyorsunuz diye. Siz kime dişinizi gösteriyorsunuz Fenerbahçe menfaatleri çerçevesinde? Eski başkanlar, eski yöneticiler, kamuoyunda yeri olan kişiler..."

BİZ 5 YILDIZLA ÇIKINCA KONU OLUYOR

"28 şampiyonluk başvurusu. Geldiğimiz günden beri üstünde çalışıyoruz. 6 Mart 2021'de başvurular yapılmış. 6 mektup, 7 dilekçe... Aradan 2 sene 3 ay geçmiş. Biz sahaya 5 yıldızla çıkınca konu oluyor. Bunun sebebi kurallara isyan etmek değil, bu işin olumlu ve olumsuz bir şekilde çözüme gitmemesine olan tepkimizdir."

NEDEN HEP FENERBAHÇE?

"Neden futbolun paydaşlarının yıllarca konuştuğu hakem hataları, neden hiç Fenerbahçe lehine olmuyor? Neden hep aleyhine? Bunları bir düşünün! Aziz Yıldırım, Ali Koç ve gelecek diğer başkanlar... Bunları bugünkü yönetimle alakalı görüyorsanız, diyecek bir şeyim yok. Başarı istiyorsak, Fenerbahçe'nin haklarını hep beraber korumalıyız."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Olağan Mali Genel Kurulu'nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu - Resim : 2Aziz Yıldırım'ın kongre çağrısının ardından kongrede bulunan muhalifler tarafından Ali Koç konuşurken  "Yönetim İstifa!" tezahüratları yapıldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Olağan Mali Genel Kurulu'nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu - Resim : 3

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL CEVABI

Ali Koç: "Aday çıkmayacak bir ortamda genel kurula gitmek, önümüzdeki sezonun bütün yapılanmasını ve planlamasını riske atacak bir durum. Bunu 3 yaşındaki bir çocuk bile anlar. Değişim isteyen arkadaşlar neden bir aday çıkmıyor? Fenerbahçe kötü giderken, lokantalarda eğlenenlere sesleniyorum! Çıkartın bir aday! İçinde bulunduğumuz durumdan acı çekiyoruz. Biz bilerek mi yapıyoruz?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Olağan Mali Genel Kurulu'nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu - Resim : 4

KAVGA ÇIKTI

Fenerbahçe Olağan Mali Genel Kurulu’nda kongre üyeleri arasında kavga çıktı! Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, kavganın yatıştırılması için uyarılarda bulunuyor. Dündar "Benim anladığım kadarıyla provokasyon yapmak için buraya gelenler var. Maalesef." ifadelerini kullandı. Uğur Dündar'ın bu sözlerinin ardından genel kurulda "yuh" sesleri yükseldi." 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Olağan Mali Genel Kurulu'nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu - Resim : 5Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, genel kuruldaki kavganın sürmesi üzerine "Böyle devam edemem" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Olağan Mali Genel Kurulu'nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu - Resim : 6Çıkan gerginlikler sebebiyle, Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar tarafından, kongreye 15 dakika ara verildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Olağan Mali Genel Kurulu'nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu - Resim : 7

"ESKİ KULÜP ÇALIŞANININ OLMASI TESADÜF DEĞİL"

Kavga hakkında konuşan Ali Koç, "Bize yakışmayan bu durumdan dolayı hepinizden özür dileriz. Herkes yerine geçerse, kaldığımız yerden devam edelim. O blokta (kavganın çıktığı yeri kast ediyor) eski kulüp çalışanının olması da tesadüf değil."

"EN BÜYÜK YATIRIMIMIZ JESUS"

"Bu sene en büyük yatırımımızı dünya çapında bir hocaya yaptık. Jesus geldiği zaman herkes alkışladı. 'Yönetimin yaptığı en iyi iş bu' denildi. Jorge Jesus'u kimse sorgulamadı, şimdi herkes gitsin diye mesaj atıyor."

"TÜRKİYE KUPASI'NI ALMASA MIYDIK?"

"Vizyonumuz tabii ki Türkiye Kupası değil, ama almasa mıydık başkaları küçümseyecek diye. Arda Güler'i her takım istemiş, biz getirmişiz, parlatmışız ona alkış yok ama daha ne olacağı belli olmadan yerden yere vuruyorlar. Enner Valenica bir iz bıraktı Fenerbahçe'de ama penaltı kaçırdı diye yerden yere vurdular onu da."

YENİ HOCA KİM OLACAK?

Yeni sezonda Fenerbahçe'nin teknik adamın kim olacağı sorusuna açıklık getiren Koç, "Hocayı merak ediyorsunuz herhalde. Türkiye'yi hiç bilmeyen bir hocayla sezona başlamamızın çok büyük bir risk olduğuna karar verdik. Camiayı bilecek ve Fenerbahçe'nin DNA'sını ve ruhunu aşılayacak bir isim olsun düşüncesi var. Böyle iki hoca çıkıyor önümüze. Anlaşmadan isim vermem doğru değil. Bizim bu seneki tercihimiz önümüzdeki sezon camiayı çok iyi bilen bir Türk hocayla çalışmak olacak."

"BİZİ AŞAĞI ÇEKMEYE ÇALIŞMAYIZ SAYIN AZİZ YILDIRIM"

"Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım, o bana Ali Koç diye hitap ediyor. Bir kez daha bizleri şaşırtmadı. Biz rakiplerle, onların uzantılarıyla, TFF'de köstebek olmuş insanlarla mücadele derken bir de kendi efsane başkanımızla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Aziz Yıldırım ile hayatımda bir kere yarıştım. Onun dışında o veya yanındakilerle ilgili söylediğim her şey onların fitili ateşlemesinin ardından söylediği sözlerdir. Hep arkadan oynadılar. Onlardan rica ediyorum; bırakın bu sezonu Fenerbahçe menfaatleri için rahat geçirelim. Bizi aşağı çekmeye çalışmayın sayın Aziz Yıldırım. Ya ben sizi çok yanlış tanıdım ya da siz çok değiştiniz. Fenerbahçe için yaptığınız her şey için Allah sizden gani gani razı olsun. Ama son 5-6 yıl işin şirazesi kaydı. Siz bize öğretmediniz mi, 'Dedikodu yapmayın, arkadan konuşmayın, gelin burada konuşun' demediniz mi? Bu sadece size mi geçerli değil. Siz neden buraya gelmiyorsunuz?"

AZİZ YILDIRIM DÖNEMİYLE İLGİLİ ENTERESAN ŞEYLER ÇIKTI"

"Siz riyakarlık yapıyorsunuz sayın başkan. Ben size bir şey soracağım. Ve buna niye önlem almadınız merak ediyorum. Yöneticiler kulübe kolaylık yapar, kulüp yöneticilere değil. İsim vermeyeceğim ama diğer yöneticiler zan altında kalması diye Aziz Yıldırım açıklayabilir. Biz bir denetim yaptık ve enteresan şeyler çıktı. Bir tanesi çok ilginçti. İki tane 2 milyon TL'lik çek gördük. Bir kulüp çalışanına yazılmış. Şaşırdık ve sonra dibine indik. Güya bu iki çek bazı futbolcularımızın ödemelerini içeren çeklermiş. Bir yönetici bu çeklerin arkasını cirolanmış, nakte çevirmiş ve kendisi şahsi çeklerini vermiş futbolculara. Futbolculara sorduk ve 'FFP için böyle lazım olması gerekiyor' demişler futbolculara. Siz buna niye bir şey yapmadınız. 2017'de bir firma 8,6 milyon dolar kulübe para vermiş. 106 gün sonra ne olduysa 9.6 milyon dolar geri almış. Dolar üzerinden yüzde 40 yıllık faiz ediyor. Bir teknoloji firması bu. Firma sahibini aradım ve 'bu ne' dedim. 'Bize üniversite kuracağız dediler verdik, sonra futbolculara ödeme yapıldığını görünce geri aldık' dedi. Enteresan bir operasyonun ürünü."

"YA ADAY OL YA DA BAŞIMIZDAN ÇEKİL"

"Başarısız olabiliriz ama bu kulübün her kuruşuna sahip çıkıyoruz. Dışarıda duracaksınız, bizi ortaya atacaksınız, dalga geçeceksiniz. 'Fenerbahçe benim' diyeceksiniz. Şuraya gelip iki laf etmeyeceksiniz. Yazıklar olsun! Ya aday olun ya da başımızdan çekilin."

Fenerbahçe Ataşehir Kadıköy
Son dakika... Fenerbahçe'nin güncel borcu açıklandı Fenerbahçe artık 5 yıldızlı Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka maçı saat kaçta, hangi kanalda? Edin Dzeko'da işlem tamam