Bakan Ersoy duyurdu: F1 Türkiye'ye geri dönüyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Formula 1 yarışlarının 2026 yılı itibarıyla İstanbul'a geleceğini söyledi.

Bakan Ersoy duyurdu: F1 Türkiye'ye geri dönüyor
  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
  • Dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonu kabul edilen Formula 1'in Türkiye'ye geri dönüp dönmeyeceği merak konusuydu. Bakan Ersoy, Formula 1 hayranlarının yüzünü güldürecek bir açıklamada bulundu.
Bakan Ersoy duyurdu: F1 Türkiye'ye geri dönüyor - Resim : 1
  • İstanbul F1 Sahası'nın Bakanlığa bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirten Ersoy, "Orada bir ihale süreci gerçekleşti nisan ayı içerisinde. İhale başarıyla tamamlandı. Şimdi ikinci aşamaya geçtik."
  • Bakan Ersoy duyurdu: F1 Türkiye'ye geri dönüyor - Resim : 2

    2026'DA İSTANBUL'DA

    • "Mayısın ilk haftasında testlerin yapılacağını belirten Ersoy. "Mevcut kiracının, mevcut içerde bulunan kiracının yeri boşaltması ve ihaleyi kazanan yeni kiracıya devretmesi var. Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının İstanbul'a, Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili kontratlama süreci başlayacak. Burada planlandığı şekilde süreç devam ediyor." diye konuştu
    Bakan Ersoy duyurdu: F1 Türkiye'ye geri dönüyor - Resim : 3
  • Türkiye Grand Prix İstanbul'da Formula 1 yarışlarına 2005-2011 yılları arasında, 2020 ve 2021'de toplamda 9 yarışa ev sahipliği yapmış, 2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16. ayağı olan Türkiye Grand Prix'si kazanan isim ise Mercedes pilotu Valtteri Bottas olmuştu.
  • Panathinaikos'tan flaş Fatih Terim hamlesi Arda Güler 'gol sevinci'ni açıkladı TFF seçime gitmeyebilir Süper Lig'de 36. haftanın maçları aynı saatte