Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiacos maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yarın UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde karşılaşacakları Olympiacos maçı öncesinde basın toplantısında konuştu. Kartal, "Taraftarlarımızın bize vereceği müthiş destek ve enerji ile yarın rakibimizi burada yenmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiacos maçı öncesi açıklamalarda bulundu
  • Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final rövanş maçında yarın saat 22.00’de Olympiacos’u konuk edecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiacos maçı öncesi açıklamalarda bulundu - Resim : 1

  • Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal bu mücadele öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiacos maçı öncesi açıklamalarda bulundu - Resim : 2

"OLYMPİACOS İYİ TAKIM"

  • İsmail Kartal, “İlk maçta 3-2 kaybederek ülkemize geri geldik. Yarın muhteşem taraftarımızın önünde yarı finale çıkmak için oynayacağız. Rakibimize de baktığımız zaman iyi bir takımları var. Oyun içerisinde oyuna etki edecek oyuncuları var. Bunları biliyorduk ama ilk maçta daha iyi ortaya çıktı. Olympiacos takımı iyi bir takım. Biz de iyi bir takımız. 3-2’nin rövanşında bizim yarı finale adımımızı atabilmemiz için taraftarlarımızın bize vereceği müthiş destek ve enerji ile yarın rakibimizi burada yenmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiacos maçı öncesi açıklamalarda bulundu - Resim : 3

"BİREYSEL HATA YAPMAYACAĞIZ"

  • Yunanistan’da oynanan ilk maçta bireysel hatalar yaptıklarını aktaran Kartal, “Biz Yunanistan’da da iyi başlamıştık. Gol atalım derken bireysel hatalarımızı değerlendirdiler ve sonuçlandırdılar. Yarın inşallah böyle bireysel hatalar yapmadan maçı güzel bir şekilde bitirmek istiyoruz” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiacos maçı öncesi açıklamalarda bulundu - Resim : 4

"DIŞARISIYLA İLGİLENMİYORUM"

  • Eleştirilerden etkilenmeyerek işlerini yapmak istediklerini belirten İsmail Kartal, “Geldiğimiz nokta itibarıyla her şey açık ve net. Yeterli desteği alıp almadığımı ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Sonuçta ben işimi yapıyorum. Dışarısı ile ilgilenmiyorum. Bu takımın nasıl futbol oynadığını, ne kadar puan topladığı ve ne kadar goller attığı ortada. Burada futbolcularım ve ben eleştiriliyorsak ona söyleyecek bir lafımız yok. Eleştiri tabii ki var ve olmalıdır. Biz her eleştiriye kafayı takarsak işimizi yapamayız. Biz onlardan etkilenmeyerek kendi duruşumuzu devam ettirerek işimizi yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiacos maçı öncesi açıklamalarda bulundu - Resim : 5

"DJIKU YARIN OYNAYABİLİR"

  • Djiku hakkında konuşan Kartal, “Djiku çok iyi durumda. Bugünkü antrenmanda bakacağız. Yarın oynayabilir. Sonuçta tabii ki çok kaliteli ve karakterli bir oyuncu. Bir maçta ayak tarak kemiği kırılıyor ve maçı o şekilde bitiriyor. O kadar yüksek konsantrasyon ile oynayan bir oyuncu” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiacos maçı öncesi açıklamalarda bulundu - Resim : 6

"İDEAL 11'LE BAŞLAMAYI UMUT EDİYORUM"

  • Yarın ideal 11 ile sahada olmayı ümit ettiğini söyleyen İsmail Kartal, “Sezon başından beri birçok oyuncumuz sakatlandı. Belki haftalarca belki aylarca birçok mevkide oyuncularım farklı yerlerde maçlara çıktı. 5 stoperim vardı ve 5’i de sakattı. Orta sahadaki 4 oyuncum yoktu. Buna rağmen şu an geldiğimiz nokta itibariyle zor bir süreçten geçtik. İnanıyorum ki son yapacağım antrenmanda en ideal 11 ile başlayabilmeyi ümit ediyorum” sözlerini sarf etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiacos maçı öncesi açıklamalarda bulundu - Resim : 7

"BU KADAR MAÇ OYNAMAK ZARARLI"

  • Sakatlıkların dolayı sezonun bir bölümünde güçlü oyunlarını sahaya yansıtamadıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Sezona iyi başladık. Daha sonra yaşadığımız sakatlıklar, orta sahadaki oyuncularımızın olmamasından dolayı güçlü oyunu bir dönem yapamadık. Oyun içerisinde ara ara yapabiliyorduk. Bir şekilde maçlarımızı kazanmayı bildik ve bu günlere geldik. Yarın inanıyorum ki ideal 11 ile sahaya çıkarız ve bıraktığımız yerden devam ederiz. Bu kadar eksiklere rağmen biz oyun planımızdan ve pozitif oyundan vazgeçmedik. Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Oyun planımız ve felsefemizden asla vazgeçmedik. Sıkıntılı süreçler yaşasak da o evreyi atlatabildik. Bir futbolcu sakatlığı geçince hemen oynatamazsınız. Onu oynatabilmemiz için en az 8-10 tane antrenmana çıkması lazım. Maç ritmini yakalaması için. Biz doğru anı bekleyip oyuna attığımızı düşünüyorum. Ama yarın bu oyuncuların çoğu sahada olacak. Şu an yüzde 98 takımdaki bütün oyuncularım düzeldi. Bir tek Mert Hakan, 2 gün sonra takım antrenmanlarına başlayacak. Tadic 60 maça yakın maç oynadı. Avrupa’daki futbol adamlarının bundan dolayı serzenişleri var. Bu kadar fazla maç oynatmak zararlı. Covid’den sonra sakatlıklar yüzde 200 artmış. İnsanlar ‘Acaba İsmail Hoca’nın antrenmanları ağır mı?’ diyebilirler. Ben böyleysem Liverpool, Manchester United, Bayern Münih… Onların cevabını kim verecek. Bu kadar fazla maç oynamayı oyuncular kaldıramıyor” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Olympiacos maçı öncesi açıklamalarda bulundu - Resim : 8

Avrupa Şampiyonası'na gidecek sporcular belli oldu Servet Yardımcı TFF Başkanlığı'na aday oldu! G.Saraylılar tepkili "Pis oyunlara sahada cevap vereceğiz" Lakers Pelicans'ı yenerek play-off'a kaldı