Her küme düşen takımda bir klasik: TFF'ye başvuru!

Giresunspor'dan federasyona şok başvuru! Süper Lig'e veda eden Bitexen Giresunspor'un Başkanı Nahid Ramazan Yamak, küme düşmenin kaldırılması için TFF'ye başvuru yaptıklarını açıkladı.

Her küme düşen takımda bir klasik: TFF'ye başvuru!

Yamak, Çotanak Spor Kompleksi'nde düzenlediği basın toplantısında, bu durumdan dolayı taraftarlarından özür diledi. Süper Lig'e veda ettiklerini ve söylenecek çok fazla söz olduğunu ancak bir sürecin devam ettiğini vurgulayan başkan, "Haksız olarak yaşadığımız, hakkımızın yenildiği, yarışma halinde değiştirilen kuralların olduğu bir sezonu geride bıraktık." dedi.

Her küme düşen takımda bir klasik: TFF'ye başvuru! - Resim : 1
Nahid Ramazan Yamak

LİGE VERİLEN ARAYI NEDEN GÖSTERDİ

Dünya Kupası, deprem felaketi ve seçimleri işaret ederek lige verilen araları hatırlatan Yamak, tüm bu yaşananların diğer takımlar gibi kendilerini de etkilediğini söyledi.

ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Göreve geldikleri günden bu yana fesih hakkı doğan oyunculara ödeme yaparak takımda kalmalarını sağladıklarını ve maddi anlamda çok fazla çaba gösterdiklerini anlatan Yamak, "Bizim de hatalarımız olmuştur. Kamuoyunda da sıkça bahsedildiği gibi en büyük yanlışımız, eski hocamızı hızlı bir şekilde değiştirmemek olmuştur. Bunu kabul ediyorum, sorumluluğunu kulüp başkanı olarak alıyorum.” diye konuştu.

Ligin henüz tescil edilmediğini belirterek, "Henüz veda etmedik ama sıralamada düşme yerindeyiz. Bu benim yönetimim altında oldu ama alnımız ak, başımız dik. Giresunspor'un parasına tenezzül etmemiş biri olarak yüreğim ve gönlüm rahat." değerlendirmesinde bulundu.

Her küme düşen takımda bir klasik: TFF'ye başvuru! - Resim : 2

"BİR YERE GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

Giresunspor'a sırt çevirmeyeceğini anlatan Yamak, şunları kaydetti: "Bir yere gitmeyi şu anda düşünmüyoruz, biz buradayız. Önümüze bakacağız ve durumumuzu değerlendireceğiz. Ligden düşmenin kaldırılması konusunda resmi başvurumuzu TFF’ye yaptık. Çok büyük bir doğal afet yaşadık, bunun maddi ve manevi çok büyük etkileri oldu. Takımlar bu durumlardan çok etkilendi, oyuncular özellikle depremin olmasının ertesinde yabancı oyuncuları tekrar yönlendirmek ve konsantre etmekte zorluklar yaşadık."

Her küme düşen takımda bir klasik: TFF'ye başvuru! - Resim : 3

Giresunspor takımı

LİGTEN ÇEKİLEN TAKIMLARDAN OYUNCU ALDILAR

Bitexen Giresunspor ve Kayserispor dışında tüm takımların ligten çekilen takımlardan transfer yaptığını belirterek, "9 yabancıyla oynadılar, biz bunları yaşayamadık. Olaylar, oyun oynanırken süreç içerisinde oldu." dedi.

ÖDEME YAPMAZSAK BURSASPOR GİBİ OLURUZ

Kulübün geleceği için Giresunspor camiasından destek isteyen Yamak, "Bunu bizim tek başına yapma şansımız yok, eğer bu kulübü alıp düzlüğe çıkarabilecek bir grup veya kişi varsa ben kendi arkalarında da çalışmaya hazırım. Sahip çıkacak biri varsa hemen istifa edebilirim, buradan açık olarak söylüyorum. Bu kulübün 300 milyon lira borcu var ama biz eğer bu FİFA'daki davalara müdahale etmezsek, ödeme yapmazsak Allah korusun, Bursaspor ve Eskişehirspor gibi oluruz. Burada bir birliktelik lazım."

Her küme düşen takımda bir klasik: TFF'ye başvuru! - Resim : 4
Küme düşen Bursaspor 


Yamak, teknik direktör İrfan Buz'un durumuyla ilgili de "Hocamıza dedim ki 'Sen de artık çok yoruldun, 10 gün dinlen, ondan sonra beraber konuşacağız, görüşeceğiz.' Ben hocadan çok memnunum, iyi ki getirmişiz.” İfadelerini kullandı.

Yamak, futbolcuların da hoca konusundaki olumlu görüşlerini kendileri ile paylaştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Giresun
İstanbul'da yine İngiliz-İtalyan kapışması A Milli Takım aday kadrosu açıklandı Tartışılan hakem emekli oldu Terim'den tarihi paylaşım! Güneş ve Denizli ile...