Milli güreşçi Taha Akgül bronz madalya kazandı: Haberet.com'a özel açıklamalar...

Milli güreşçi Taha Akgül, Sırbistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Macaristan'dan Daniel Ligeti ile karşılaştı. Mücadeleyi kazanan Akgül, bronz madalyaya hak kazanırken, 2024 Paris Olimpiyatları'na kota kazandı. Milli güreşçi, mücadelenin ardından Haberet.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Sırbistan'da başkent Belgrad'da düzenlenen şampiyonada, serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, bronz madalya müsabakasında Macaristan'dan Daniel Ligeti ile karşılaştı.

Milli güreşçi Taha Akgül bronz madalya kazandı: Haberet.com'a özel açıklamalar... - Resim : 1

Olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül, müsabakada Ligeti'yi 5-0 mağlup etti.

Milli güreşçi Taha Akgül bronz madalya kazandı: Haberet.com'a özel açıklamalar... - Resim : 2

OLİMPİYAT KOTASI KAZANDI

Taha Akgül, bu sonuçla bronz madalya kazanırken 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na da kota kazandı.

Milli güreşçi Taha Akgül bronz madalya kazandı: Haberet.com'a özel açıklamalar... - Resim : 3

Milli güreşçi müsabakadan sonra Haberet.com'un spor yorumcusu Fatih Doğan'a özel açıklamalarda bulundu. İşte satır başları...

Milli güreşçi Taha Akgül bronz madalya kazandı: Haberet.com'a özel açıklamalar... - Resim : 4

"HALEN ZİRVEDEYİM"

Artık daha genç bir sporcu olmadığını belirten Akgün, "Paris'te aynı hataları yapmamaya çalışacağım. Artık 34 yaşındayım, kariyerimin yavaş yavaş sonlarına geliyorum. Ama hala zirvedeyim, bu da büyük bir başarı. Ben de terimin son damlasına kadar ülkemin bayrağı için mücadele ediyorum. Ülkem için ne kadar madalya alırsam o kadar iyidir düşüncesiyle sahaya çıkıyorum. Bize dua eden herkese teşekkür ediyorum. Teknik direktörümüz sağ olsun, her zaman bana yardımcı. Desteği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelen bütün basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Sizlere bir altın madalya hediye etmek isterdim. Darısı Paris'te" dedi.

Milli güreşçi Taha Akgül bronz madalya kazandı: Haberet.com'a özel açıklamalar... - Resim : 5

"RENGİNİN ALTIN OLMASINI İSTİYORUM"

Paris'teki olimpiyatlara vize almanın öneminden bahseden milli güreşçi, "Geçen senenin namağlup sporcusu olarak geldim buraya. Rakibim daha iyi mücadele etti. Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdim fakat başaramadım. Olimpiyat vizesi almak önemliydi. Konsantrasyonum Paris olacak. Paris'te aynı hataları tekrarlamayacağım. İki olimpiyat madalyam var. Biri altın diğeri bronz. İnşallah üçüncüsü de gelecek, renginin altın olmasını istiyorum. Sakatlıklarıma rağmen bunu hiç hissettirmiyorum ve çalışmaya devam edeceğim. Rabbim önümüzü bir açarsa günün sonunda belki de altın madalya alırım" ifadelerini kullandı.

Milli güreşçi Taha Akgül bronz madalya kazandı: Haberet.com'a özel açıklamalar... - Resim : 6

Türkiye
Dev maçı Trabzonspor kazandı Gol düellosunda kazanan F.Bahçe Monaco uzatmalarda galibiyeti kaçırdı Beşiktaş'ta tüzük değişti