Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a flaş teklif! "Mourinho ile anlaşalım! Başkan olan devam etsin"

Son dakika... Fenerbahçe başkanlığına yeniden aday olan Aziz Yıldırım flaş açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Fenerbahçe'nin borcunu kapatmaya gelmiyorum, Fenerbahçe'yi şampiyon yapmaya geliyorum" dedi. Aziz Yıldırım, Mourinho için Ali Koç'a flaş bir teklif de yaptı.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a flaş teklif! "Mourinho ile anlaşalım! Başkan olan devam etsin"

Son dakika... Fenerbahçe, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde yapılacak. 

Şu ana kadar mevcut başkan Ali Koç ile eski başkan Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı. 2018 yılında Ali Koç'a başkanlığı kaybeden Yıldırım ilk kez yeniden aday oldu.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a flaş teklif! "Mourinho ile anlaşalım! Başkan olan devam etsin" - Resim : 1

Aziz Yıldırım, aday tanıtım toplantısı düzenledi. Yıldırım'ın açıklamalarından Haberet'in derledikleri şöyle...

"FENERBAHÇE'Yİ KİM ŞAMPİYON YAPMAYACAK?"

6 sene önce 'Aziz Yıldırım gitti, Türk futbolu kurtuldu' dediler. Şimdi de 'Aziz Yıldırım gelsin, Türk futbolunu kurtarsın' diyorlar... Bizim tek derdimiz Fenerbahçe'nin şampiyon olması. 

Hiçbir zaman Fenerbahçe'nin para sorunu olmaz. Ben niye halka açtım bu kulübü? Yapardım binlerce kişiyi üye, ölene kadar başkan olurdum. '1 Milyon Üye' kampanyası başlattım hapisteyken. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük STK'larından biridir. Fenerbahçe'nin istemediği hiçbir şey olmaz. Ne zaman, birleştiği zaman. Birleşmezse Fenerbahçe'den de bir şey olmaz.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a flaş teklif! "Mourinho ile anlaşalım! Başkan olan devam etsin" - Resim : 2

Keyfim yerinde, işler de tıkırında ama Fenerbahçe'de bazı sıkıntılar gördüm. Arkadaşlarıma 'Biriniz aday olun, yürüyelim' dedim. 'Sen varken biz olmayız' dediler.

Hafta sonu oynanacak (Galatasaray derbisi) maçı mutlaka kazanacağız. Yeni süreç bu galibiyetle başlayacak.

Mevcut başkan 'Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' dedi. Bu ne demek? Ali Koç başkan olduğu sürece Fenerbahçe şampiyon olamayacak demek. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? İktidar mı, devlet mi, hakemler mi, TFF başkanı mı?

Hükümet desteği ile değil, 'Ben varken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' lafı üzerine geliyor.. İktidar duruyor, TFF Başkanı duruyor, hakemler duruyor.. O zaman biz nasıl şampiyon olacağız? Çocuklar ağlıyor. Öyle söylüyorlardı.

ALİ KOÇ'A FLAŞ MOURINHO TEKLİFİ!

Seçilirsem 3 yıl görevde kalacağım. Daha fazlasını yap deseniz de yapamam. Ben kendimi biliyorum, 72 yaşındayım.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a flaş teklif! "Mourinho ile anlaşalım! Başkan olan devam etsin" - Resim : 3

Mourinho ile yüz yüze görüştük 2 saat kadar. Ama basın bir acayip, biz para falan konuşmadık. Diyorlar ki 12 milyon euro kendisi alacakmış, 3 milyon yanındakiler alacakmış. Bu paralar verilir mi diyorlar. Sana ne!

Mourinho ile görüştük ama daha ortada bir şey yok. Suudi Arabistan'a gitmiyor paraya ihtiyacı yok adamın. Şartlarda anlaşırsak gelecek ama kesin bir şey yok.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a flaş teklif! "Mourinho ile anlaşalım! Başkan olan devam etsin" - Resim : 4

Seçim 9 Haziran'da, Mourinho o güne kadar bekler mi bilmiyorum. Eğer onlar da Mourinho ile çalışmak isterlerse iki taraf gitsin anlaşalım beraber. Kim başkan olursa Mourinho'yla devam etsin. Ben seçimi kaybedersem de paranın yarısını vermeye razıyım.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a flaş teklif! "Mourinho ile anlaşalım! Başkan olan devam etsin" - Resim : 5

"İLK HEDEFİMİZ LİGDE ŞAMPİYON OLMAK"

Milleti kandırmaya gerek yok... Önce Türkiye'de şampiyon olacağız, sonra bakarız. Ne Şampiyonlar Ligi? 10 senedir ligde şampiyon olamıyoruz, öncelikli hedef ligde şampiyonluk.

Yönetim kurulunu belirlemedim ama benim zengin adama ihtiyacım yok, akıllı adama ihtiyacım var. 

Nihat Özdemir... 12 sene benim yanımda ikinci başkanlık yaptı benim yanımda. Bu kulübe hizmet etti. Tu kaka... Aralarındaki husumet bugünün husumeti değil, 2011 yılından. Bilmediğiniz konular var. Değerdi değer, Fenerbahçe'nin değeriydi. TFF başkanı oldu. Adama salladılar salladılar, o da Fenerbahçe'den istifa etti. Al çiçeği eline, git 'Başkan bize bunu bunu yapıyorlar, bunu çöz.' de. Niye geldin mi diyecekti?

"ALİ KOÇ İLE KÜS DEĞİLİM"

Benim Ali Koç'la sorunum yok, icraatlarıyla sorunum var. Siz memnunsanız ben de memnunum, siz değilseniz ben de değilim. Doğru yapılıyorsa desteklenir, kötü yapılıyorsa 'Yanlış yapıyorsun' denir.

Fenerbahçe
"7'den 70'e herkesi stadyuma bekliyoruz" Dallas Wings Sevgi Uzun'la devam dedi Nuggets ve Knicks serileri 3-2'ye taşıdı F.Bahçe Beko'nun konuğu Aliağa Petkimspor