Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'ye puan silme cezası gelir mi? İşte yaşanacak süreç...

Süper Kupa maçına U19 ile çıkan Fenerbahçe, Galatasaray'ın yıldızı Icardi'nin ilk dakikada attığı golün ardından sahadan çekildi. Sarı-lacivertli ekibi bundan sonra neler beklediği ise merak konusu.

Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'ye puan silme cezası gelir mi? İşte yaşanacak süreç...

Şanlıurfa'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe finali yarıda kaldı. Karşılaşmaya U19 takımıyla çıkan sarı-lacivertliler, ilk dakikada gelen Icardi'nin golünden sonra sahayı terk etti.

Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'ye puan silme cezası gelir mi? İşte yaşanacak süreç... - Resim : 1
Hakem Volkan Bayarslan müsabakayı tatil ederken bundan sonra yaşanacaklar merak ediliyor. İşte süreç...

Sabah Gazetesi'ne konuşan Spor Hukukçusu Anıl Dinçer, Fenerbahçe'nin yaşayacağı süreci anlattı.

1- Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi hukuken yaptırım uygulanabilecek bir karar mı?

Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'ye puan silme cezası gelir mi? İşte yaşanacak süreç... - Resim : 2

Süper Lig'de sahadan çekilmenin cezası belli, İstanbulspor'a uygulandı. Hükmen yenik sayılma, 3 puan silme ve rakip takımın o maç için masraflarını üstlenme. Bunlar TFF Müsabaka Talimatı'nda belirtilmiş. Ancak, Fenerbahçe'nin maçı Süper Kupa müsabakası. TFF Süper Kupa Talimatı bulunmakta.

Bu talimatta, müsabakaya çıkmamanın sonuçları yazılmış, ancak sahadan çekilme belirtilmemiş. TFF Süper Kupa Talimatı'nda açık bir madde var (Madde 6/5), Süper Kupa Talimatı'nda belirtilmeyip Müsabaka Talimatı'nda belirtilen maddelere Süper Kupa müsabakasında uyulmalı.

Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'ye puan silme cezası gelir mi? İşte yaşanacak süreç... - Resim : 3

Örneğin, sahadan çekmenin sonuçları Müsabaka Talimatı'nda var ama Süper Kupa Talimatı'nda yok. Bundan dolayı, Müsabaka Talimatı'ndaki sahadan çekme maddesi Süper Kupa'ya doğrudan uygulanabilir.

2- Fenerbahçe'yi bundan sonraki süreçte nasıl cezalar bekliyor? Süreç nasıl ilerleyecek?

Fenerbahçe hükmen yenik sayılacak ve kupa Galatasaray'a verilecek. Buna TFF karar verecek. Ardından, muhtemelen Fenerbahçe, Galatasaray'ın müsabaka masraflarını ve tespit edilebilen varsa zararlarını tazmin edecek.

Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'ye puan silme cezası gelir mi? İşte yaşanacak süreç... - Resim : 4

Bunun haricinde, puan silme vs. fahiş bir ceza beklemiyorum çünkü Süper Kupa ile Süper Lig birbirinden bağımsız değerlendirilmeli. Ayrıca, futbolcuları sahadan çeken yöneticiye maddi para ve hak mahrumiyeti cezası verilmesi kuvvetle muhtemeldir.

Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'ye puan silme cezası gelir mi? İşte yaşanacak süreç... - Resim : 5

3- Fenerbahçe neden U19 oyuncuları ile maça çıktı? Hiç çıkmamayı neden tercih etmedi?

Bunu nedeni, TFF Süper Kupa Talimatı Madde- 6! Müsabakaya çıkmayan kulüp, takip eden sezonda Türkiye Kupası ve Süper Kupa'dan men edilir. Aynı zamanda, organizasyon iptalinden dolayı TFF'nin tüm zararlarını tazmin eder. Bunlara sponsorluklar, organizasyon sözleşmeleri dahil. Süper Kupa'dan da hiçbir gelir elde edemez.

Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'ye puan silme cezası gelir mi? İşte yaşanacak süreç... - Resim : 6

Yani hem men edilme hem de ciddi maddi cezalar var. F.Bahçe bir nevi müsabakaya kısa süreli de olsa çıkarak, bu maddeyi ve ciddi cezaları bertaraf etti. Genç yaş kategorisi yerine as takımla da bunu yapabilirdi ama Konferans Ligi maçı var.

Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'ye puan silme cezası gelir mi? İşte yaşanacak süreç... - Resim : 7

As kadronun kısa süreli bir müsabaka için seyahat etmesini istemedi. Son olarak; Fenerbahçe'den bu sezon benzer yönde başka bir çekilme kararı beklemiyorum, çünkü müsabaka talimatına göre ikinci kez çekilmenin cezası küme düşürülme.

Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'ye puan silme cezası gelir mi? İşte yaşanacak süreç... - Resim : 8

Fenerbahçe Galatasaray
Arsenal Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Madrid Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? TFF resmen açıkladı Fenerbahçe için yeni karar!