Olimpiyat sporcusu Kamila Valiyeva, Wednesday dansıyla gümüş madalya kazandı

Olimpiyat sporcusu Kamila Valiyeva, 21-26 Aralık'ta düzenlenen Rusya Artistik Patinaj Şampiyonası'nda popüler Netflix dizisi Wednesday'in viral dansını buz pistinde sergiledi.

SAHNEYE 'ŞEY'LE ÇIKTI
Siyah elbisesi, saçı ve makyajıyla Jenna Ortega'nın canlandırdığı Wednesday kılığına bürünen genç sporcu, serisine Addams Ailesi'nin jenerik müziğiyle başladı. 16 yaşındaki Valiyeva, bedenden bağımsız hareket eden bir sağ el olan Addams Ailesi üyesi "Şey" eşliğinde buz pistine girdi.

HİÇ GÜLMEDİ
Ardından müzik, Netflix dizisinin 4. bölümündeki viral dans sahnesinde çalan Goo Goo Muck'a geçti ve Valiyeva, artistik patinaj figürlerini Wednesday'in koreografisiyle birleştirdiği serisini sergiledi.
Valiyeva, seri boyunca tıpkı Wednesday gibi hiç gülmedi.

GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI
Goo Goo Muck'tan sonra Wednesday dansının TikTok'ta viral olduğu Lady Gaga'nın Bloody Mary şarkısı çalmaya başladı. Valiyeva, dansın TikTok versiyonunu canlandırırken bir yandan teknik figürlerini sergileyerek serisini sonlandırdı.
Wednesday performansı, Valiyeva'ya gümüş madalya kazandırdı.

DOPİNG SKANDALIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ
Genç sporcu, bu yıl yapılan Kış Olimpiyatları'nda yasaklı bir kalp ilacı kullandığının ortaya çıktığı doping skandalıyla gündeme gelmişti.
Valiyeva, 2022 Kış Olimpiyatları'ndaki serisiyle dörtlü atlayış yapan ilk kadın olmuştu.