Apple, 2023 yılında akıllı telefon satışlarında zirvenin sahibi oldu

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, 2023 yılında telefon satış hacmi konusunda Güney Kore'nin devi Samsung'u geçerek birinci sıraya yerleşti. Apple'ın, aldığı yüzde 20,1'lik pazar payıyla ilk sıraya yerleştiği bildirildi.

Apple, 2023 yılında akıllı telefon satışlarında zirvenin sahibi oldu
  • Apple, 2023'te akıllı telefon satış hacmi bakımından Samsung'u geride bırakarak ilk sıraya yerleşti.
  • Küresel akıllı telefon satışlarının, 2023'te yıllık bazda yüzde 3,2 düşüşle 1,17 milyar adede gerilediği kaydedilen açıklamada, bunun son 10 yılın en düşük satış hacmi olduğu vurgulandı.
  • Açıklamada, Samsung dışında bir şirketin akıllı telefon pazarının zirvesinde yer aldığı son yılın 2010 olduğu anımsatılarak, geçen yıl Apple'ın, aldığı yüzde 20,1'lik pazar payıyla ilk sıraya yerleştiği bildirildi.
  • IDC verilerine göre, geçen yıl Samsung yüzde 19,4 pazar payıyla ikinci sırada yer alırken, Xiaomi'nin pazar payı yüzde 12,5 ve Oppo'nunki yüzde 8,8 oldu.

Kaynak: AA

Alper Gezeravcı uzaya ne zaman, saat kaçta gidecek? Netflix paketlerine büyük zam! En düşüğü 100 TL'yi geçti İlk Türk uzay yolcusu Axiom Mission 3 ile ISS'e hareket edecek! O anlar meydanlardan takip edilecek Netflix abonelik fiyatlarına bir zam daha! En düşük abonelik 100 lirayı geçti