Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak, hangi günler?

Kurban Bayramı tarihi, bayram tatilini değerlendirmek isteyen çalışanların gündeminde yer alıyor. Kurban Bayramı, arife günü ile birlikte 4,5 günlük tatil imkanı sağlıyor. Denk geldiği günlere göre bu tatil süresi daha uzun olabiliyor. Bu yüzden 2024 Kurban Bayramı ne zaman, hangi günler merak ediliyor. İşte Diyanete göre Kurban Bayramı takvimi...

Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak, hangi günler?

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı yaklaşıyor. Haziran ayında kutlanacak Kurban Bayramı, anne-baba, akraba, aile ile hasret giderme ve çalışanlara uzun bir tatil imkanı sağlıyor. Bayram tatili için plan yapanlar 2024 Kurban Bayramı ne zaman, haziranın kaçında, hangi günlere denk geliyor sorguluyor. Bu yıl Kurban Bayramı 16 Haziran'da başlıyor ve arife günüyle 4,5 gün sürüyor. Peki, bu yıl Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak, 9 gün olur mu? İşte Kurban Bayramı tarihi...

Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak, hangi günler? - Resim : 1

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN 2024?

Kurban Bayramı, hicri takvimde Zilhicce ayının 10. günü başlıyor ve dört gün sürüyor. 2024'te Kurban Bayramı, 15 Haziran Cumartesi arife günü ile başlıyor. Kurban Bayramı birinci günü 16 Haziran Pazar. Kurban Bayramı 4. günü ise 19 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak, hangi günler? - Resim : 2

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran Pazar
Kurban Bayramı 2. günü 17 Haziran Pazartesi
Kurban Bayramı 3. günü 18 Haziran Salı
Kurban Bayramı 4. günü 19 Haziran Çarşamba

Kurban Bayramı ne zaman 2024? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak, hangi günler? - Resim : 3

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı, 15 Haziran Cumartesi arife günü ile başlıyor, 19 Haziran Çarşamba günü sona eriyor. Bayramdan sonra gelen 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri hafta sonu ile birleştirilirse Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkabilir.

Geleceğin spor spikeri ÖSYM açıkladı: 2024-GUY ön başvuru sonuçları nasıl öğrenilir, nihai başvuru nasıl yapılır? KPSS ne zaman, başvuru ne zaman sona eriyor? 20 bin öğretmen ataması branş ve kontenjan dağılımı belli oldu!