Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü bu pazar mı? Anneler Günü mayısın kaçıncı pazarı kutlanıyor?

Anneler Günü, her yıl mayıs ayının bir pazar gününde kutlanıyor. Anneler Günü, anneleri onurlandıran, anneliği, annelik bağlarını ve annelerin toplumdaki etkisini kutlayan bir kutlamadır. Hayatımızın en değerlisi olan annelere özel bir gün yaşatmak için hazırlıklar yapanlar, Anneler Günü bu pazar mı, ne zaman merak ediyor. Peki, Anneler Günü mayıs ayının kaçıncı pazarında kutlanıyor? İşte detaylar...

Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü bu pazar mı? Anneler Günü mayısın kaçıncı pazarı kutlanıyor?

Anneler Günü yaklaşıyor. Çoğu annenin asıl istediği hatırlanmak ve en çok sevdikleri insanlarla vakit geçirmektir. Anneler Günü etkinliklerini planlamak ya da kutlama partisi veya akşam yemeği hazırlamak için bolca zamanınız olduğundan emin olmak için, "2024'te Anneler Günü ne zaman?" diye merak ediyor olabilirsiniz. Peki, Anneler Günü bu pazar mı? İşte 2024 Anneler Günü tarihi...

Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü bu pazar mı? Anneler Günü mayısın kaçıncı pazarı kutlanıyor? - Resim : 1

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN, MAYISIN KAÇINDA?

Ülkemizde Anneler Günü, Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanıyor. 2024'te Anneler Günü, 12 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü bu pazar mı? Anneler Günü mayısın kaçıncı pazarı kutlanıyor? - Resim : 2

ANNELER GÜNÜ NEDİR, NASIL BAŞLADI?

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla bütün dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

Rüyada Savaş Görmek Ne Demek? Neye Delalet Eder? İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği 6 saat askıya alındı İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar oldu? İSKİ 4 Mayıs 2024 güncel baraj doluluk oranı verileri Düşünceyi Geliştirme Yolları: En İyi ve En Hızlı 6 Yol!