Askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB 2024 Mayıs askerlik yeri sorgulama

Askerlik yerleri, 29 Şubat'a kadar yoklama yaptıran yükümlüler tarafından sorgulanıyor. Milli Savunma Bakanlığı, mayıs askerlik yerleri ve celp tarihleri duyurusu yaptı. Peki, askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Mayıs 2024 askerlik yeri nasıl öğrenilir? İşte mayıs celp ve sevk takvimi...

Askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB 2024 Mayıs askerlik yeri sorgulama

Vatani görevini yapmak için yoklama yaptıran asker adayları, mayıs ayı ile birlikte askerlik yeri açıklandı mı sorgulamaya başladı. Mayıs ayı için yükümlüler, 29 Şubat'a kadar yoklamalarını yaptırdı. Yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsünde askere gideceklerin celp ve sevk tarihleri MSB tarafından yayımlandı. Peki, askerlik yerleri açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB 2024 Mayıs askerlik yeri sorgulama - Resim : 1

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Mayıs 2024 seçim ve sınıflandırma sonuçları 03 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak.

Askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB 2024 Mayıs askerlik yeri sorgulama - Resim : 2

ASKERLİK YERİ NASIL ÖĞRENİLİR? 

Askerlik yerleri sorgulama ekranı, e-devletten açılacak. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

Askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB 2024 Mayıs askerlik yeri sorgulama - Resim : 3

YOL VE İAŞE BEDELİ NASIL, NEREDEN ALINIR?

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabilecekler.

Askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB 2024 Mayıs askerlik yeri sorgulama - Resim : 4

MAYIS 2024 CELP VE SEVK TAKVİMİ

Yükümlü Sevk Tarihleri
Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 16 Mayıs 2024
Er (2’nci Grup) 27 Haziran 2024
Er (3’üncü Grup) 25 Temmuz 2024

 

Hikmet Çetin Kimdir? Nereli? Eşi Kimdir? Kızı Kimdir? Öldü Mü? Hastalığı Var Mı? Hıdırellez ne zaman? 2024 Hıdırellez hangi güne denk geliyor? İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar oldu? İSKİ 1 Mayıs 2024 güncel baraj doluluk oranı verileri 31 Mart yerel seçim sandık görevlisi ücretleri ödeme tarihleri belli oldu mu?