Balıklıgöl'deki balıklara ne oldu? VİDEO İZLE

Türkiye son zamanlarda Doğu Anadolu'da yaşanan felaketler sebebiyle adeta bir imtihan veriyor. Son olarak depremlerin ardından Şanlıurfa ve Adıyaman'a meydana gelen sel felaketinde birçok vatandaşımızı kaybettik. Öte yandan Balıklıgöl'deki balıklara ne olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyordu. Şanlıurfa Balıklıgöl'de balıkların son halinin görüntüleri ortaya çıktı. Görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Türkiye 6 Şubat'tan bu yana meydana gelen doğal afetlerle adeta sınanıyor. 11 ili tabiri yerindeyse enkaza çeviren depremlerin yarasını kapatamazken yine aynı bölgede sel felaketi medyana geldi.

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinin ardından, Şanlıurfa'nın simgesi olan ve dünyanın tek doğal akvaryumu olarak bilinen tarihi Balıklıgöl sel suları ile dolup taşmıştı. Son halini görenler ise hem üzülmüş hem de büyük şaşkınlık yaşamıştı.

BALIKLIGÖL'DEKİ BALIKLARA NE OLDU?
Akıllara gelen Balıklıgöl'ün balıkları nereye gitti? soruları ve öte yandan balıkların öldüğünün iddia edilmesi üzerine yetkililerden açıklamalar geldi.

BALIKLIGÖL'DE SON DURUM
Bölge ve çevresinde yürütülen tahliye çalışmaları sonucu yerleşkedeki sular çekildi, Balıklıgöl'deki su seviyesi de normale döndü.

ŞOKE EDEN GÖRÜNTÜ
Bazı vatandaşlar balıkların geri geldiğini söyleyerek o görüntüleri sosyal medya üzerinden yayınladı.

Harran Üniversitesi Bozova MYO Su Ürünleri Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Sait Kılıç: "Balıklarda stres ortamı oluştuğu için şu anda balıklar göl içindeki çeşitli mağaracıklara geçmiş durumdalar. Canlılar doğası gereği stres altında güvenli ortamlara çekilirler. Şu anda balıklar güvenli ortamlarına çekilmiş vaziyetteler, zamanla ortaya çıkacaklar" açıklamasında bulunmuştu.