Barış Manço ne zaman, neden öldü?

Barış Manço'yu kaybedeli bugün 24 yıl oldu. Anadolu Rock'un kurucularından, 7'den 70'e herkesin sevgilisi Barış abi, ölüm yıldönümünde saygıyla anılıyor. Peki, Barış Manço ne zaman, neden öldü? İşte Barış Manço'nun hayatı, kariyeri...

Barış Manço ne zaman, neden öldü?

On elinde on yüzük olduğu gibi on elinde on marifet sevgili Barış Manço'yu kaybedeli 24 sene geçti. 1 Şubat gecesinde kaybettiğimiz Barış abimizi saygıyla anıyoruz. Türk Müzik dünyasına ismini altın harflerle yazdıran ender sanatçılarımızdandır. İşte Barış Manço'nun başarılarla dolu kariyeri ve hayatına dair merak edilenler...

BARIŞ MANÇO KİMDİR?

Barış Manço, 2 Ocak 1943'te Üsküdar'da doğdu. Sanatçı; aranjör, şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı, Devlet Sanatçısı ve kültür elçisi. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır.

Bestelediği 200'ün üzerindeki şarkısı, kendisine on iki altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Felemenkçe, Almanca, Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Hazırladığı televizyon programıyla Dünya'nın pek çok ülkesine gitmiş, bu nedenle "Barış Çelebi" olarak adlandırılmıştır.

1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanına layık görüldü.

BARIŞ MANÇO NE ZAMAN, NEDEN ÖLDÜ?

31 Ocak 1999 gece saat 23:30 civarında İstanbul'un Moda semtindeki evinde kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı Siyami Ersek Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi Hastanesi'nde aynı gece saat 01:30'da yaşamını yitirdi.

Barış Manço ne zaman, neden öldü? - Resim : 2

Şubat 1999 tarihinde üzerinde Galatasaray bayrağı da bulunan Türk bayrağına sarılı naaşı Atatürk Kültür Merkezi'ne getirilerek tören düzenlendi, ardından Levent Camisi'nde cenaze namazı kılındı ve Kanlıca'daki Mihrimah Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Barış Manço ne zaman, neden öldü? - Resim : 3

ÖLÜMÜNDEN SONRA YAYINLANAN ALBÜM

Barış Manço ölmeden önce müzik hayatının 40 yılını anlatan 40. yıl şarkısını bestelemiş ancak sözlerini yazamamıştır. Bu şarkının da bulunduğu Mançoloji 1999 yılında yayımlandı ve 2,6 milyon satarak o yılın en çok satan albümü oldu. Daha sonra 2002 yılında Yüreğimdeki Barış Şarkıları adında bir anma albümü yayımlandı.

kimdir
İstanbul'a beklenen kar geldi! Hac kuraları için tarih belli oldu Şubat ayı aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Uzun namlulu silahlarla milyon TL'lik para çaldılar