Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapılan restoranda soruşturma: 3 gözaltı

İstanbul Beyoğlu’nda lüks bir restoranda şov yapmak için garsona asker üniforması giydirip servis yaptırılması sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. Görüntülere ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı.

  • Beyoğlu’nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşılmasının ardından emniyet harekete geçti.
  • Tepki çeken görüntüler sonrası yapılan incelemelerde iş yerinin Beyoğlu Hüseyin Ağa mahallesinde faaliyet gösterdiği ve restoranın A.K.’ye ait olduğu, görüntüdeki şahsın yabancı uyruklu Y.J., olduğu tespit edildi.
  • Olayla ilgili iş yeri sahibi A.K., işletme müdürü A.G., ve görüntülerdeki askeri üniformalı Y.J., ekipler tarafından gözaltına alındı.

Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapılan restoranda soruşturma: 3 gözaltı - Resim : 1

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

  • İstanbul Valiliği işletmenin T.C. vatandaşı A.K.’ye ait olduğu nu belirterek Hüseyinağa mahallesinde faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapılan restoranda soruşturma: 3 gözaltı - Resim : 2

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTIR

  • Açıklamada, “16.04.2024 tarihinde sosyal medya platformlarında paylaşılan ve “İstanbul’da yabancı bir şahsa ait lüks restaurantta, şov yapmak için asker üniformasını giyip servis yapmışlar” ifadeleriyle yayınlanan görüntüler üzerine çalışma başlatılmıştır.
  •  Videoda yer alan kişinin, işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.
  • Olayla ilgili, işletme sahibi A.K. , işletme mesul müdürü A.G. ile görüntülerde üniforma ile servis yapan işletme çalışanı Y.J. olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır.

Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapılan restoranda soruşturma: 3 gözaltı - Resim : 3

SİGORTASIZ ÇALIŞAN 3 ŞAHIŞ SINIR DIŞI EDİLDİ

  • Şahıslarla ilgili “Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçundan adli işlem başlatılmıştır. 
  • Çalışmaların devamında, işletme içerisinde oturum izinleri olmadığı belirlenen ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen M.I. , A.R. ,H.M.Y.A. isimli yabancı uyruklu şahıslar muhafaza altına alınmış ve sınırdışı işlemleri başlatılmıştır.
  • Ayrıca olayın meydana geldiği işyerinin Turizm İşletme Belgesi iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapılan restoranda soruşturma: 3 gözaltı - Resim : 4

Kaynak: İHA

Bala seçim sonuçları 2024: Ankara Bala belediye başkanı kim oldu? Hamamözü seçim sonuçları 2024: Amasya Hamamözü belediye başkanı kim oldu? Taşova seçim sonuçları 2024: Amasya Taşova belediye başkanı kim oldu? Şüpheliyi yakaladı, plaketi kaptı