Cuma namazı saat kaçta? 10 Mayıs 2024 Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir ve il il cuma namazı saatleri
Cuma namazı saati merak ediliyor. Cuma namazı, öğle namazı vaktinde kılınıyor. Her hafta vakti değişen cuma namazı saati, vaktinde camide olmak, ön saflarda yer almak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, bu hafta cuma namazı saat kaçta? İşte 10 Mayıs Cuma il il cuma namazı vakitleri...

Cuma namazı vakti yaklaşıyor. Her hafta cuma günü cuma namazı vakti ile birlikte camiler doluyor ve sokaklara taşıyor. Namazı camide kılmak isteyenler, cuma namazı saat kaçta öğrenmek istiyor. Diyanet, 10 Mayıs 2024 cuma namazı saatini yayımladı. İşte Ankara, İstanbul, İzmir ve tüm illerin cuma namazı saatleri...

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?
Diyanet tarafından açıklanan namazı saatlerine göre 10 Mayıs Cuma günü;
Ankara'da cuma namazı 12.50'de,
İstanbul'da cuma namazı 13.06'da,
İzmir'de cuma namazı 13.13'te kılınacak.
Bulunduğunuz ilin cuma namazı saatini aşağıdaki Diyanet namaz saatleri linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

CUMA NAMAZININ ŞARTLARI
1- Mukim olacak (seferi olmamak)
2- Erkek olacak (kadına farz değil)
3- Akıl ve baliğ olmak
4- Sıhhatli olacak (hasta olmayacak)
5- Hür olacak, hürriyeti kısıtlanmış olmayacak
6- Mahpus olmamak. Düşmanın yakalama korkusu olmamak
7- Gözleri görecek (kör olmayacak)
8- Kendisi yürüyerek gidebilecek

CUMA NAMAZI KAÇ REK'ATTIR?
Cuma namazının farzı iki rekattır. Bunun yanında farzdan önce dört rekat, farzdan sonra dört rekat olmak üzere sekiz rekat da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî’, 1/269-285).
İmam Ebû Yûsuf’a göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selâmla dört ve bir selâmla iki rekat olmak üzere toplam altı rekattır. Bu görüşün Hz. Ali’den (r.a.) rivâyet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, 1/285).

ZUHR-İ ÂHİR NAMAZI NEDİR? BU NAMAZI KILMAK GEREKİR Mİ?
Zuhr-i âhir, son öğle namazı demektir. Bazı İslâm bilginleri, bir yerleşim yerinde birden fazla mescitte cuma namazı kılındığında ilk kılınan cumanın dışındakilerin sahih olmama ihtimaline binaen, ihtiyaten o günkü öğle namazının kılınmasını önermişlerdir. Zuhr-i âhir adıyla kılınan bu namaz, cuma namazına dâhil değildir. Hz. Peygamber’den ve ilk dönemlerden gelen rivâyetler arasında bu isimle kılınmış bir namaz yoktur.