Cuma namazı saat kaçta? 26 Nisan 2024 Diyanete göre İstanbul, Ankara, İzmir ve il il cuma namazı saatleri

Cuma namazı saati, Diyanet tarafından namaz vakitleri sayfasında yayınlandı. Cuma namazı, öğle namazı vaktinde kılınıyor. Farz olan cuma namazında camide yerini almak isteyen vatandaşlar, cuma namazı saatini sorguluyor. Peki, bugün cuma namazı saat kaçta? İşte 26 Nisan 2024 Diyanete göre İstanbul, Ankara, İzmir ve il il cuma namazı saatleri...

Cuma namazı saat kaçta? 26 Nisan 2024 Diyanete göre İstanbul, Ankara, İzmir ve il il cuma namazı saatleri

Cuma namazı saati merak ediliyor. Bugün, öğle namazı vaktinde camiler cuma namazı için dolacak, taşacak. Omuz omuza huşu içinde kılınacak cuma namazının vakti Diyanet İşleri tarafından belirlendi. Namaz vakitleri sayfasından sizler de yaşadığınız yerin cuma namazı saatini öğrenebilirsiniz. Peki, bugün cuma namazı saat kaçta? İşte 26 Nisan 2024 Diyanete göre Ankara, İstanbul, İzmir ve tüm illerin cuma namazı saatleri...

Cuma namazı saat kaçta? 26 Nisan 2024 Diyanete göre İstanbul, Ankara, İzmir ve il il cuma namazı saatleri - Resim : 1

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Diyanet tarafından açıklanan namazı saatlerine göre 26 Nisan Cuma günü Ankara'da cuma namazı 12.51'de, İstanbul'da cuma namazı 13.07'de, İzmir'de cuma namazı 13.14'de kılınacak. Bulunduğunuz ilin cuma namazı saatini aşağıdaki Diyanet namaz saatleri linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ

Cuma namazı saat kaçta? 26 Nisan 2024 Diyanete göre İstanbul, Ankara, İzmir ve il il cuma namazı saatleri - Resim : 2

CUMA NAMAZININ ŞARTLARI

1- Mukim olacak (seferi olmamak)
2- Erkek olacak (kadına farz değil)
3- Akıl ve baliğ olmak
4- Sıhhatli olacak (hasta olmayacak)
5- Hür olacak, hürriyeti kısıtlanmış olmayacak
6- Mahpus olmamak. Düşmanın yakalama korkusu olmamak
7- Gözleri görecek (kör olmayacak)
8- Kendisi yürüyerek gidebilecek

"Yâ Eyyühellezine âmenü izanûdiye lissâlati min yevmil Cum'ati fes'av ila zikrillâhi ve zerûl bey'a zâliküm hayrunleküm in küntüm tâ'lemûn." (Cuma suresi, 9. ayet)

 Anlamı: Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.

 

Sevdikleriniz için anlamlı, farklı, özgün, kısa ve uzun cuma mesajları Ümit Yaşar Oğuzcan Kimdir? Neden Öldü? Kaç Kez Evlendi? En ünlü Şiiri Nedir? Mustafa Turan Kimdir? Hayatı ve Biyografisi Raci Şaşmaz Kimdir? Kurtlar Vadisinden Ne Zaman Ayrıldı? Nereli, Eşi Kimdir?