Erzincan'da çengel boynuzlu dağ keçileri dronla görüntülendi

Erzincan'ın Munzur Dağı'nda sürü halinde gezen çengel boynuzlu dağ keçileri dronla görüntülendi. Yiyecek arayan keçilerin sürü halinde gezmeleri ise dikkat çekti. İşte o görüntüler...

Erzincan'da çengel boynuzlu dağ keçileri dronla görüntülendi
  • Kentte hayvancılık yapan ve dronla çektiği ilgi çekici görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşan Mert Yılmaz, karla kaplanan Munzur Dağı'nda sürü halinde yiyecek arayan dağ keçileri ile çengel boynuzlu dağ keçilerini dronla kayıt altına aldı.
  • Nesli tükenmekte olan çengel boynuzlu dağ keçileri, koruma altında bulunuyor. Dağ keçileri, yükseklerde yaşadığı için nadir görülebiliyor.

Erzincan'da çengel boynuzlu dağ keçileri dronla görüntülendi - Resim : 1

  • Arkadaşları ile piknik yapmak amacıyla Munzur Dağı'na gittiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu sefer gittiğimizde çok güzel bir sürü ile karşılaştık. Baya kalabalık dağ keçisi sürüsü vardı. Çok sayıda hayvanı görünce biz de şaşırdık.

Erzincan'da çengel boynuzlu dağ keçileri dronla görüntülendi - Resim : 2

Dağdan tek sıra halinde geçiyorlardı. Yanımızda bulunan kamera ile kayıt etmeye başladık. Biraz aşağı indiğimizde ise bu sefer çengel boynuzlu dağ keçilerini gördük. Onları da dronla çektik, bizden kaçmadılar. Dronla yanlarına kadar gitme şansını bulduk.

Erzincan'da çengel boynuzlu dağ keçileri dronla görüntülendi - Resim : 3

Daha önce uzaktan görüyorduk ama şimdi ise dron ve kamera sayesinde daha da yakından gördük ve kayıt altına aldık. Bu kadar kalabalık hayvanı bir arada doğada görmek muhteşem bir duyguydu."

 

Kaynak: AA

Erzincan
Tonlarca limon dere yatağına döküldü TikTok'ta bir kadın osuruğuyla para topladı İzmir'de hortum Dolandırıcılık operasyonunda 6 zanlı tutuklandı