Meteoroloji ve AKOM uyardı: Hafta sonu kuvvetli sağanak yağış ve fırtına var! 11-12 Mayıs hava durumu tahminleri

Hafta sonu için plan yapanlar, cumartesi ve pazar günleri hava nasıl olacak merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden sonra bazı bölgeler için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı yaptı. İşte 11-12 Mayıs için Meteoroloji hava durumu tahmini...

Meteoroloji ve AKOM uyardı: Hafta sonu kuvvetli sağanak yağış ve fırtına var! 11-12 Mayıs hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı yaptı. AKOM da aynı şekilde iki gün boyunca İstanbul ve çevresinde etkili olacak kuvvetli yağış ve fırtınanın etkili olacağını açıkladı. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? İşte 11 Mayıs Cumartesi ve 12 Mayıs Pazar günü için Meteoroloji hava durumu tahmini...

Meteoroloji ve AKOM uyardı: Hafta sonu kuvvetli sağanak yağış ve fırtına var! 11-12 Mayıs hava durumu tahminleri - Resim : 1

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden sonra İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da; gece saatlerinden itibaren ise Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Elazığ ve Malatya'nın kuzeyinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji ve AKOM uyardı: Hafta sonu kuvvetli sağanak yağış ve fırtına var! 11-12 Mayıs hava durumu tahminleri - Resim : 2

Antalya çevrelerinde yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın doğu kesimlerde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca yarın sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Tokat çevreleri ile Adana'nın kuzey ilçelerinde rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli ve fırtına, yer yer hamleli kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AKOM'DAN UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent genelinde hafta sonu için gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. 

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak özere yurdun büyük bölümü yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

İstanbul'da saat 18.00'dan itibaren aralıklı sağanak geçişleri bekleniyor.

Sıcaklıkların ise 14-18 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

Hava durumu
Türk Askerinden nefes kesen tatbikat Çöpçüden 'Rock yıldızlarını' aratmayan performans Bugün İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde kaç oldu? Bugün en son nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu?