İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti

"En zengin 100 Türk" listesinde yer alan İpek Kıraç ile babası arasında görülen miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. Baba-kızın arası davayla iyiden iyiye açılırken İnan Kıraç rahmetli eşi Suna Kıraç ile birlikte Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan evlat edindikleri İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddettiğini açıklayarak tüm mal varlığını kuracağı vakıf aracılığı ile eğitime muhtaç çocuklara bağışlayacağını söyledi.

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti

Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından İnan Kıraç, rahmetli eşi Suna Kıraç ile birlikte henüz 1 yaşındayken 1985 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan evlat edindiği İpek Kıraç'ı, tüm varlığına el koymak istediği gerekçesi ile evlatlıktan reddettiğini açıkladı. İnan Kıraç, kuracağı vakıf aracılığı ile tüm mal varlığını eğitime muhtaç çocuklara bağışlayacağını söyledi. 

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 1

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan İnan Kıraç, Kader Gülbaş adındaki o bebeğin ismini İpek Kıraç olarak değiştirdiklerini ve onu çok sevdiklerinin altını çizdi.

"ANNESİNİN ONA EN İHTİYACI OLDUĞU DÖNEMDE YALNIZ BIRAKTI"

Kızları İpek Kıraç'ın Türkiye'de Koç Lisesi'ndeki eğitim hayatının ardından ABD'de yüksek tahsil gördükten sonra 2007'de Türkiye'ye döndüğünü ifade eden İnan Kıraç, "2008'de ev alarak burada yaşamaya başladı. Annesi Suna Kıraç'ı en ihtiyacı olduğu dönemde yalnız bırakmış olması beni ve annesini ziyadesiyle üzmüştür" dedi.

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 2

ANNESİNE AİT TAŞINMAZLARA EL KOYMAKLA SUÇLADI

İnan Kıraç açıklamasında, İpek Kıraç'ı, Suna Kıraç'ın ölümünden sonra annesinden kalan bazı taşınırlara el koymaya çalışmak ve şirketlere ait hisseleri emanet alarak sonrasında el koymakla suçladı.

İpek Kıraç'ın hukuka aykırı olarak aldığı "mirasçılık belgeleri" ile işlem yapmasının baba-evlat ilişkisine zarar verdiğini belirten İnan Kıraç, uyarılarının da sonuçsuz kaldığını söyledi.

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 3

'HİLELİ YOLLARLA KENDİ ÜZERİNE GEÇİRDİ' İDDİASI

İpek Kıraç ile Türkiye'de çeşitli davalarla mahkemelik olduklarını belirten İnan Kıraç bu süreçte, Fransa'daki eşi ve kendisine ait olan evin de İpek Kıraç tarafından hileli yollarla kendi üzerine geçirildiğini iddia etti.

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 4

"ARTIK İPEK ADINDA BİR EVLADIM YOKTUR"

İnan Kıraç, açıklamasını şu sözlerle bitirdi:

"Artık İpek adında bir evladım yoktur ve böyle bir kişinin soyadımı taşımaya hakkı olmadığını da kamuoyu önünde beyan ediyorum."

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 5

İPEK KIRAÇ'TAN İNAN KIRAÇ'A YANIT

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi İpek Kıraç, babası İnan Kıraç’ın bugün yaptığı ‘evlatlıktan reddediyorum’ sözleri üzerine bir açıklama yaptı. Babası İnan Kıraç’ın kendisi hakkında annesi Suna Kıraç’tan kalan bazı taşınırlara ve şirketlere ait hisselere el koymaya çalışması suçlamalarına yanıt verdi. İpek Kıraç, “babam İnan Kıraç aslında eşi Suna Kıraç’ı ve son arzularını dava etmektedir” dedi.

"ALEYHİME BİR ALGI OLUŞTURMA YÖNETİMİ"

İpek Kıraç açıklamasında şunları söyledi;

"Öncelikle belirtmek isterim ki; bugün halen devam eden hukuki süreç ilk olarak Ocak 2023’te babam İnan Kıraç tarafından açılan ve annem Suna Kıraç'ın vasiyeti doğrultusunda verilen mirasçılık kararının  iptaline yönelik olan dava ile başlamıştır. Dolayısıyla her ne kadar davanın görünen tarafı ben olsam da, babam İnan Kıraç aslında eşi Suna Kıraç’ı ve son arzularını dava etmektedir. Zaman içerisinde eklenen yeni davalarla kapsam genişlemiş ve son olarak evlatlıktan ret talebi ile aleyhime yeni bir dava açılmıştır. Bu davanın henüz ilk duruşması dahi yapılmamış olup sonuca bağlandığı yönündeki haber yanlıştır. Devam eden hukuki süreçler hakkında herhangi bir yorum yapmayı doğru bulmamakla birlikte, babam tarafından basına verildiği anlaşılan ve gerçeği yansıtmayan haberler vesilesiyle aleyhime karşı bir algı yönetimine izin vermeyi doğru ve adil bulmuyorum. Annemin bana bıraktığı manevi ve maddi mirası koruma çabam sanki hakkım olmayanı ele geçirmeye çalışıyormuşum gibi yansıtılmaktadır. Halbuki haberlerde belirtilenin aksine, henüz devam eden dava sürecinin sonuçlanan ilk mahkemesinde karar lehime çıkmış olup annemin bana bıraktığı mirasın meşruluğu hukuken de tescil edilmiştir.

"EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM HUSUS EVLAT EDİNİLMİŞ OLMAMI SÜREKLİ GÜNDEME GETİRİLMESİ"

Beni “İpek” olarak var eden; beni yetiştiren ve bana emek veren ailemdir. Buna rağmen babamın her türlü vesileyle “evlat edinilmiş” olmamı gündeme getirmesi bütün bu süreçte en çok üzüldüğüm husustur. Benim annem Suna Kıraç, babam ise İnan Kıraç’tır. Beni doğuran olmasa da yetiştiren ailem tarafından belirli değerler ve ilkeler etrafında büyütüldüm. Hal böyleyken, babamın son yıllarda bu ilkelere aykırı attığı adımlar, içerisinde anıldığı çevreler ve konular, kendisine, kurumlarımıza ve ailemize zarar veren kararlar ne yazık ki beni hem şaşırtmakta hem de üzmektedir. 

"BU DAVANIN KAZANANI OLMAYACAK"

Her şeye rağmen, ailemizin bu ülkeye dair sorumluluklarının bilincinde olarak annemin bana emanet ettiği manevi ve maddi mirası savunuyor ve yaşatmak için çalışıyorum. Sürecin devamına dair en büyük dileğim; babamın bir aile olduğumuzu ve bu mirası birlikte korumamız gerektiğini anımsamasıdır. Beni büyük bir sevgiyle yetiştiren babamın aynı arzuyla hareket edeceğine olan ümidimi hala korumaktayım. Zira bu davaların tümü özü itibariyle annemin iradesine ve manevi mirasına aykırı olup, sonucu ne olursa olsun kazananı olmayacaktır. "

NE OLMUŞTU?

İnan Kıraç, 2020 yılında yaşamını yitiren eşi, Koç Holding kurucusu Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç’ın mirası nedeniyle kızı İpek Kıraç’a bu yılın başında dava açmıştı. İnan Kıraç, Suna Kıraç’ın vasiyetnamesiyle kızı İpek Kıraç’a intikal eden Temel Ticaret ve Yatırım AŞ’nin yüzde 20.13 hissesine tedbir konulmasını istemiş ve tamamı İpek Kıraç’ın mülkiyetine geçen hisse senetlerinin Medeni Kanun uyarınca yüzde 25’inin kendi adına tescil edilmesini talep etmişti.

İpek Kıraç da babası İnan Kıraç'a karşı dava açmış, İnan Kıraç'ın mal kaçıran ve halen kaçırmakta bir konumda olduğunu ileri sürmüştü.

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 6

BABASININ MAL VARLIKLARINA EL KONULMASINI TALEP ETTİ

İnan Kıraç'ın, Suna Kıraç'a ait hesaptan yüz milyonlarca doları usulsüz bir şekilde aktardığını, Koç Holding hisselerinin bir kısmını 600 Milyon TL'ye sattığını iddia eden İpek kıraç, babasının mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti.

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 7

İHTİYATİ TEDBİR KONULMASINA KARAR VERİLDİ

İstanbul Anadolu Aile Mahkemesi'nde baba kız arasında görülen miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. İpek Kıraç'ın talebi üzerine mahkeme, İnan Kıraç'a ait Karsan şirketi hisselerine ihtiyati tedbir konulmasına karar verdi.

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 8

ATANMIŞ MİRASÇILIK BELGESİNİN İPTALİ DAVASI REDDİLDİ

Öte yandan İnan Kıraç'ın kızı İpek Kıraç'a açtığı Mirasçılık belgesinin iptali davası İstanbul Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Mahkeme davayı reddetti. 

Gerekçeli kararda, Kıraç'ın mahkeme önünde ikrarda bulunmuş olup, İpek Kıraç'ın atanmış mirasçılık belgesi verilmesine ilişkin talebini kabul ettiğini, açıkça bu şekildeki ikrar ettiği anlatıldı.

Kararda, "Atanmış mirasçılık kanunun emredici hükümlerinden olmadığından, geçersiz bir atanmış mirasçılık belgesi, tüm mirasçılarca kabul edildikten sonra geçerli hale gelecektir. Bu nedenle İnan Kıraç'ın kabul etmiş olduğu atanmış mirasçılık belgesi verilmesine ilişkin beyanına rağmen; mahkememizde açmış olduğu atanmış mirasçılık belgesinin iptali davasının reddine karar verilmiştir" denildi.

 İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 9

İNAN KIRAÇ KİMDİR?

İnan Kıraç (d. 4 Şubat 1937, Eskişehir) Türk iş insanı ve sanayici. Uzun süre Koç Holding'de üst düzey yöneticiliklerde bulunmuştur. Galatasaray Lisesini bitirdikten sonra Londra'da City College of Business'ta okumuştur. Bir süre Kemer Barajı şantiyesinde tercümanlık yaptı.

1961'de abisinin vesilesiyle Koç Holding'in şirketlerinden Ormak AŞ'de çalışmaya başladı. 1966'da Otoyol AŞ Genel Müdürü oldu. İlerleyen yıllarda holdingin otomobil firmalarında üst düzey yöneticilik yaptı.

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 10

1981 yılında Galatasaray Eğitim Vakfını kurdu. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının kurucuları arasında yer aldı. Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç (3 Haziran 1941-15 Eylül 2020) ile evlidir. Çiftin, İpek Kıraç adlı bir kızları vardır.

İnan Kıraç evlat edindiği iş insanı kızı İpek Kıraç'ı evlatlıktan reddetti - Resim : 11

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun 5 ortağından biri olan Kıraç, bu projeden sağlık sorunları sebebiyle 2021 yılında çekilmişti.

Kaynak: haberet.com

Okullardaki yeni tehlike! İfşalıyorlar Burası Türkiye'nin neresi? Fotoğraftaki yer tartışma yarattı Haberet'e bir ödül daha! Metrobüse sapıklık yaptı