Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi nedir, nasıl başvuru yapılır? Kaymakamlık sınavı başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM, kaymakamlık sınavı başvuru kılavuzunu duyurdu. Kaymakam olmak isteyen ve şartları taşıyan adaylar, verilen süre içinde ÖSYM'nin AİS üzerinden başvurularını yapabiliyor. Peki, 2023 kaymakamlık sınavı ne zaman? Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi ne zaman? Kaymakamlık sınavı başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi nedir, nasıl başvuru yapılır? Kaymakamlık sınavı başvuru ücreti ne kadar?

Kaymakamlık sınavı başvuruları başladı. ÖSYM, 2023-Kaymakamlık Sınavı başvuru kılavuzunu yayımladı. Böylece, kaymakamlık sınavı ne zaman, kaymakamlık sınavına kimler başvurabilir, kaymakamlık sınavı başvuru ücreti belli oldu. İşte kaymakamlık sınavı başvuru tarihleri, başvuru kılavuzu...

Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi nedir, nasıl başvuru yapılır? Kaymakamlık sınavı başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 1

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

2023 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) başvuruları, 20-30 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak. Geç Başvuru Günü 6 Kasım 2023'tür.

Kaymakamlık sınavı başvuru kılavuzu için tıklayınız

Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi nedir, nasıl başvuru yapılır? Kaymakamlık sınavı başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 2

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından da yapabilecek.

Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi nedir, nasıl başvuru yapılır? Kaymakamlık sınavı başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 3

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2023 kaymakamlık sınavı başvuru ücreti 450 liradır. Geç başvuru gününde ise yüzde 50 artırımlı olarak 675 TL ödenmesi gerekiyor.

Kaymakamlık sınavı başvuru tarihi nedir, nasıl başvuru yapılır? Kaymakamlık sınavı başvuru ücreti ne kadar? - Resim : 4

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sınava başvurabilmek için adayların; yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerekmektedir.

Sınava, sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş) olanlar başvurabilecek.

ÖSYM
İş Bankası'ndan 55 personele 7 gram altın! 2024 hac kuraları ne zaman çekilecek? Diyanetten hac kuraları tarihi açıklaması! Selçuk Bayraktar'dan Gazze'ye 280 milyon liralık insani yardım Bacağı kesilecekti... 1.5 saatte şehir hastanesinde iyileşti!