Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı?

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Haziran ayında kutlanacak Kurban Bayramı, 4 gün sürüyor. Vatandaşlar, bayram tatili kaç gün oldu merak ediyor ve 2023 Kurban Bayramı tarihini araştırıyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı?

Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı?

Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Haziran ayı ile birlikte 2023 Kurban Bayramı tarihi araştırılması arttı. Vatandaşlar, bayram tatili için planlarını yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak belli oldu. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? İşte 2023 Kurban Bayramı tarihi...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2023 Kurban Bayramı, 28 Haziran Çarşamba günü başlıyor, 1 Temmuz Cumartesi günü sona eriyor.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada "Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. İstişarelerimiz neticesinde 26 ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonlarıyla birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatil açıklaması idari izin olarak geçiyor. Yani özel sektör için geçerli değil. 

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

Kurban Bayramı arifesi 27 Haziran Salı (Yarım gün)
Kurban Bayramı 1. gün 28 Haziran Çarşamba (1 Gün)
Kurban Bayramı 2. gün 29 Haziran Perşembe (1 gün)
Kurban Bayramı 3. gün 30 Haziran Cuma (1 Gün)
Kurban Bayramı 4. gün 1 Temmuz Cumartesi (1 Gün)

Çay tartışması pahalıya patladı Spor muhabiri Ecem Dinçkal kimdir? Trafik kazası geçiren Nihat Zeybekci'nin sağlık durumu nasıl? PKK operasyonunda HDP eski İstanbul Eşbaşkanı yakalandı!