MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Konyalı seveninden 100'üncü yıl yüzüğü: Her şeyiyle Türklüğü simgeliyor! İşte hikayesi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin bugünkü toplantısında taktığı yüzük dikkat çekti. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Turan" isimli yüzüğü Konyalı bir seveninin, Cumhuriyet'in 100. yılı anısına kendisine hediye ettiğini söyleyerek yüzüğün hikayesini anlattı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Üzerine kurt motifi bulunan yüzüğün sorulması üzerine Bahçeli hikayesini anlattı.

Yüzüğü, Konya'da uzun yıllardır özel yüzük tasarımı yapan Servet Küçükdemirel'in hediye ettiğini söyleyen Bahçeli, 100. yıl anısına armağan aldığı yüzüğün isminin "Turan" olduğunu kaydetti.

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Konyalı seveninden 100'üncü yıl yüzüğü: Her şeyiyle Türklüğü simgeliyor! İşte hikayesi - Resim : 1

YÜZÜĞÜN HİKAYESİ

Konya'da yaşayan, Servet Küçükdemirel de yüzüğü Bahçeli'ye nasıl teslim ettiğini anlattı. 40 yıl önce bir kuyumcunun yanında çırak olarak mesleğe başlayan Küçükdemirel, yüzüğün üstüne bozkurt, bozkurt simgesini çevreleyen hilal, hilalin içerisinde de Türkiye Cumhuriyeti yazısına yer verdi.

Yüzüğün bir kenarında Göktürk alfabesiyle Türk, diğer kenarında ise yine Göktürk alfabesi ile Devlet Bahçeli yazdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Konyalı seveninden 100'üncü yıl yüzüğü: Her şeyiyle Türklüğü simgeliyor! İşte hikayesi - Resim : 2

Devlet Bahçeli'ye yüzüğü teslim eden Küçükdemirel, Genel Başkan Bahçeli'nin, Cumhuriyet'in 100. yılında bu yüzüğü takmayı çok istediğini belirterek yüzüğün hikayesini şu şekilde anlattı:

"DEVLET BEYE YAPMASAK OLMAZDI"

"İlk olarak mesleğe 1981 yılında başladım. Sonrasında imalat, özel tasarımlarla bugüne kadar geldik. Aşağı yukarı 40 yıllık bir serüven. Devamlı siyasi liderlerin işlerini yapıyoruz, sanatçılarla da çalışıyoruz. İşimiz özel tasarım yapmak. Devlet bey ile artık bu bir gelenek haline geldi, her yıl yapıyoruz. Geçen yıl da 'Kızılelma' diye bir yüzük yapmıştık. Bu yıl da tabii muhteşem yüzyılımız var. Cumhuriyet'in 100. yılı. Devlet beye yapmasak olmazdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Konyalı seveninden 100'üncü yıl yüzüğü: Her şeyiyle Türklüğü simgeliyor! İşte hikayesi - Resim : 3

"BİZİ DAVET ETTİ, KAHVESİNİ İÇTİK"

100. yıla özel güzel bir yüzük yaptık. 'Turan' ismini taşıyor. Gerçekten kendisi de çok beğendi. Sonrasında rozetini de yaptık biz bunun. Bizi de davet etti sağolsun. Oraya gittik, kendisine yüzüğünü teslim ettik, kahvesini içtik.

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Konyalı seveninden 100'üncü yıl yüzüğü: Her şeyiyle Türklüğü simgeliyor! İşte hikayesi - Resim : 4

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ ANLATAN GÜZEL BİR TASARIM OLDU"

Yüzük tamamen Türklüğü anlatan, Türkiye Cumhuriyeti'ni anlatan güzel bir tasarım oldu. Üstünde bozkurt, bozkurtu çevreleyen hilal, hilalin içerisinde Türkiye Cumhuriyeti yazısı. Kenarında Göktürk alfabesiyle Türk, diğer tarafında ise Göktürk alfabesi ile Devlet Bahçeli yazıyor. Altında da 100. yıl temalı şekiller mevcut. Çok güzel oldu. Kenarlarında turkuaz taşlar biliyorsunuz Türklüğün taşıdır, kenarlarını da o taşlarla süsleyerek bir tasarım haline geldi. Bu yüzüğü kendisine verdik, çok beğendi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Konyalı seveninden 100'üncü yıl yüzüğü: Her şeyiyle Türklüğü simgeliyor! İşte hikayesi - Resim : 5

Cumhuriyet'in 100. yılında da yüzüğünü ve rozetini takmayı çok istediğini söyledi. Umarım takacaktır."

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye Konyalı seveninden 100'üncü yıl yüzüğü: Her şeyiyle Türklüğü simgeliyor! İşte hikayesi - Resim : 6

Kaynak: İHA

Gazeteci Osman Saffet Arolat hayatını kaybetti! Yabancı vatandaşlar Ayasofya Camii'ni ücretli gezecek İngiltere'de McDonald'a görülmedik tepki MasterChef'te kaptanlık oyununu, düelloyu kim kazandı, takımlar nasıl oluştu?