Ordu'da boğulan öğrenciyi öğretmeni Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ordu Fatsa'da bulunan Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu'nda okuyan öğrencinin boğazına yediği yemek kaçtı. Öğretmeni Ali Rıza Bölükbaş, Heimlich manevrasıyla öğrencinin nefes borusundaki cismin çıkmasını sağlayarak öğrencinin hayatını kurtardı. O anlar kameralara yansırken, ilk yardımın önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

  • Ordu Fatsa'da bulunan Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu'nda okuyan 7. sınıf öğrencisi Yiğit Efe Ö'nün, teneffüste yediği yiyecek nefes borusuna kaçtı.
  • Öğrencinin durumunu fark eden arkadaşları, koridordaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Rıza Bölükbaş'a bilgi verdi.
  • Öğrenci, Bölükbaş'ın Heimlich manevrasıyla kısa sürede nefes borusundaki cismin çıkması üzerine tekrar rahat nefes almaya başladı.
  • Öğretmen Bölükbaş'ın çocuğa müdahale anı, güvenlik kamerasınca kaydedilirken ilk yardımın önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

     

Ordu
İSKİ, İstanbul'daki barajların doluluk oranı son durumunu açıkladı! Gıda terörü! Oto yıkamada sucuk yıkadılar Üç aylara ne kadar kaldı? Üç aylar ayın kaçında başlıyor? 2024 üç aylar başlangıcı tarihi Bolu'da 4.2 şiddetinde depremi AFAD duyurdu! İşte son depremler