Ramazan ayı ne zaman bitiyor? 2024 Şevval ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlamıştı. On bir ayın sultanı Ramazan'ın 17. Gününe geldik. Ramazan'ın bitimi ile birlikte üç günlük Ramazan Bayramı kutlanacak. Peki, Ramazan ayı ne zaman bitiyor? Şevval ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı ne zaman bitiyor? 2024 Şevval ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının bitiş tarihi merak ediliyor. Hicri takvime göre Ramazan ayının ardından Şevval ayı geliyor. Ramazan Bayramı, Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Aynı zamanda Peygamberimizin de tavsiye ettiği Şevval ayı orucu da bu ayda bayram sonrasında altı gün tutulur. Peki, Ramazan ayı ne zaman bitiyor, şevval ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı ne zaman bitiyor? 2024 Şevval ayı ne zaman başlıyor? - Resim : 1

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

Oruç ayı olan Ramazan ayı, Hicri takvimin 9. ayıdır. Ramazan, Ay'ın hilâl görünümünün ilk görülüşünden itibaren 29 veya 30 gün boyunca sürmektedir. Bu yıl Ramazan ayı 30 gün sürecek. 11 Mart Pazartesi günü başlayan Ramazan ayı, 9 Nisan Salı günü sona eriyor. 

Ramazan ayı ne zaman bitiyor? 2024 Şevval ayı ne zaman başlıyor? - Resim : 2

ŞEVVAL AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Şevval ayı, Ramazan ayından sonra gelir. Hicri takvimin 10. ayı olan Şevval ayı, bu sene 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor. 1 Şevval Ramazan Bayramı'nın ilk günü iken, 3 Şevval son günüdür.

İftara ne kadar kaldı? Bugün iftar saat kaçta? 1 Nisan okullar tatil mi? Seçimden sonraki gün okul var mı? 108 santimetrelik Ramazan davulcusu İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde kaç oldu?