Rehabilitasyon merkezinde 44 kişi zehirlendi! Böbrek yetmezliği hastası hayatını kaybetti

Bolu'nun Gerede ilçesindeki Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde beş gün önce yedikleri yemekten zehirlendikleri kuşkusuyla hastanede tedavi altına alınan 44 kişiden, böbrek yetmezliği rahatsızlığı olan 75 yaşındaki Ş.K., hayatını kaybetti. Ş.K.’nin ölüm sebebi, yapılacak otopsi işlemlerinden sonra belli olacak.

Rehabilitasyon merkezinde 44 kişi zehirlendi! Böbrek yetmezliği hastası hayatını kaybetti

Bolu'nun Gerede ilçesi Kitirler Mahallesi'ndeki Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalanlar, beş gün önce yedikleri akşam yemeğinin peşinden rahatsızlandı. Mide bulantısı, kusma ve ishal rahatsızlıkları görülen 44 şahıs, gece sularında Bolu ile Gerede’deki hastanelere kaldırıldı. Bu şahıslardan böbrek yetmezliği rahatsızlığı olan Ş.K. hayatını kaybetti. Ölen kişinin ölüm sebebi, yapılacak otopsinin ardından kesinleşecek.

Rehabilitasyon merkezinde 44 kişi zehirlendi! Böbrek yetmezliği hastası hayatını kaybetti - Resim : 1

25 KİŞİ TEDAVİDE

Bu arada rahatsızlanan kişilerden 18’i, tedavilerinin ardından taburcu edildi. 25 kişinin hastanede tedavilerinin sürdüğü, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Rehabilitasyon merkezinde 44 kişi zehirlendi! Böbrek yetmezliği hastası hayatını kaybetti - Resim : 2

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Hafta sonu Sağlık Bakanlığı'ndan gelen 3 kişilik doktor ekibinin de hastanelerde tedavi gören kişilerle ilgili incelemelerde bulunduğu öğrenildi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de huzurevinde kalan vatandaşların yediği yemekten numune aldı. Numunelerin laboratuvar sonuçları beklenirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Bolu
İstanbul'da bir binanın dış cephe kaplamaları çöktü! O anlar kamerada Hatay'da sokak kavramı kalmadı GSB personel alımı sonuçları belli oldu mu? Isırığı can alıyor: Argiope lobata Elazığ'da görüldü