Rizeli vatandaşlar, lahana çorbasının en kötü yemekler arasında gösterilmesine tepki gösterdi

TasteAtlas tarafından dünyanın en kötü 100 yemeği arasında lahana çorbasının da gösterilmesi Rizeli vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Kara Lahanadan yapılan çorbanın en iyi yemek olduğunu ifade eden İbrahim Bayraktar, “Lahana çorbası dünyanın en iyi yemeğidir. Kim diyor bunları. Japonlar mı diyor. Bizim yöresel yemeğimizdir" dedi.

  • TasteAtlas tarafından dünyanın en kötü 100 yemeği açıklandı. Türkiye'den lahana çorbası en kötü dereceyi alarak 7. sırada kendisine yer buldu. Bu liste, Rizeli vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
  • Rize’de Kara lahana çorbasını sevmeyenin bulunmadığını söyleyen Osman Kubilay Küçükmustafa, “Şimdi bakacak olursak damak zevkine göre olan bir şey. Doğu Karadeniz’de tercih edilen bir yemek. Hemen hemen Rize’de, Trabzon’da, Artvin’de sofralarda bulunur. Kara Lahana Çorbasının 7. sırada olması gayet garip" dedi.

Rizeli vatandaşlar, lahana çorbasının en kötü yemekler arasında gösterilmesine tepki gösterdi - Resim : 2

  • Lahana çorbasının, Uzak Doğu mutfağından daha iyi olduğunu iddia eden Mehmet Terzi, "O yemeğe iyi diyen lahanaya laf etti. Onlar saçmaladı. Onların mutfak lezzeti yok. Onlar ne mutfak gördü, ne doğru dürüst yemek yemişler. Onların yedikleri salyangoz, solucan yiyor. Onlar bunları yer başka yedikleri bir şey yok. Hele mısır ekmeği ile çok güzel oluyor." söyleminde bulundu.
  • Kara Lahanadan yapılan çorbanın en iyi yemek olduğunu ifade eden İbrahim Bayraktar, “Lahana çorbası dünyanın en iyi yemeğidir. Kim diyor bunları. Japonlar mı diyor. Bizim yöresel yemeğimizdir" ifadelerini kullandı.

Rizeli vatandaşlar, lahana çorbasının en kötü yemekler arasında gösterilmesine tepki gösterdi - Resim : 3

Kaynak: İHA

Rize
MasterChef AllStar'da ödül oyununu kazanan yarışmacı Okul bahçesinde şaşırtan görüntü! Araç çekmek için ilginç yöntem Fotoğraf çekimi faciayla sonuçlandı