Rüyada saç görmek ne anlama gelir?

Rüyada saç görmek olumlu olarak yorumlanmış, uzun ömür, zenginliğe işaret olarak sayılmıştır. Rüyada saç görmeye benzer rüyada saç kestirmek, uzun saç görmek, saçın kesildiğini görmek, saçlarını uzun ve açık görmek gibi farklı şekillerde rüyalarda yorumlar değişir. İşte rüyada saç görmek tabiri ve saç görülen rüya tabirleri...

Rüyada saç görmek ne anlama gelir?

Rüyada saç görmek hayırlı olarak yorumlanır. Saç, özellikle kadınlar için önemlidir. Saçı ile ilgili rüya gördüğü zaman ne anlama geldiğini hemen araştırır. Uzun ömür, zenginleşmeye işaret sayılan rüyada saç görmek yorumu, farklı durumlarda değişebilir. Peki, rüyada saç görmek ne anlama gelir? İşte rüyada saç görmek tabirleri...

RÜYADA SAÇ GÖRMEK NE ANLAMA GELİR?

Rüyada saç görmek genel anlamıyla mal-mülk ve uzun ömre işaret eder. Rüyada saç görmek kadınlar için hayırlı olarak yorumlanır. Bireysel olarak güçleneceğiniz anlamına gelir. İş hayatınızda sorun yaşıyorsanız düzeleceği ve rakiplerinize karşı galip geleceğinize işaret eder. Saçın normal olarak uzaması zenginliğe ve uzun ömre, aşırı uzaması erkek için gam ve kedere, kadın için hoş geçime, değerli olmaya, nefsine hakim olmaya delalet eder.

Rüyada Kendi Saçını Görmek

Kendi saçını gören rüya sahibinin istek ve arzusuna kavuşacağına ve inancının sağlam olmasına delalet eder. Rüyada kendi saçını görmek, erkekler ve kadınlar için ziynet, para, güç, kuvvet ve daimi bir mala delalet eder. Kadının, rüyada kendi saçını görmesi, onu koruyacak kimseye işarettir.

Takma saç ya da peruk taktığını görmek

Rüyada saçsız olduğu halde takma saç (peruk) taktığını görmek refah ve bolluğa delalettir. Rüyada dazlak (kel) olduğunu görmek gam ve kedere; kel olduğu halde saçının tekrar bittiğini görmek izzet ve şerefe, hayra ermeye delalet eder.

Tarakla saçını taramak

Rüyada saçını tarakla taramak izzet ve devlete, tararken beyaz kıl vs. düşmesi, eline geçecek maldan infak etmeye yani malından yoksula yardım etmeye işaret eder.

RÜYADA SAÇ KESTİRMEK NE DEMEKTİR?

Erkeğin başını tıraş etmesi hacca, yolculuğa, şeref ve itibara, makam ve mevkiye; Devlet memurunun saçını tıraş etmesi görevden alınmaya, Kadının saçını tıraş etmesi kocasının yahut yakın akrabalarından birinin vefat etmesine, Kadının saçının kısmen yahut tamamen kesilmesi eşiyle kavga etmesine ya da musibete işaret sayılır.

Rüyada Kesilmiş Saç Görmek

Rüyada hac zamanı görülen kısa saçlar, hayır ve emniyete delalet eder. Rüyada kesilmiş saç görmek salih amellere yorulur. Ebu Sait El Vaiz'e göre; kesilmiş saç görmek, mal, uzun ömür, güzellik ve şeref ile yorumlanır. Kesilmiş saç görmek, saygınlık kazanmaya, itibar görmeye, rütbe ve makamda yükselmeye alamettir.

Saç kesmek

Rüyanızda saçlarınızı kestiğinizi görmeniz, kariyerinizde bazı sorunlu günler geçireceğinize ve mevkiinizin sarsılabileceğine yorulur.

Rüyada bir başkası sizin saçlarınızı kesmişse, işlemediğiniz bir suçla suçlanabilirsiniz. Bir diğer yoruma göre ise, rüyanız eşinizle yaşayacağınız sürtüşme ve tartışmalara işaret eder.

Bu rüya ayrıca hayatınızda ani ve net vereceğiniz kararlardan dolayı yaşayacağınız değişikliklere yorumlanır.

Saçı tıraşlamak

Bu rüyayı bir erkek görmüş ise hacca gider. Çevresi tarafından saygınlığı artar. Rüyayı gören kadın ise eşiyle yaşanacak ağız dalaşına işaret eder.

Saç kazıtmak

Rüyada saç kazıtmak, günah işleyerek utanacağınız bir duruma düşeceğiniz konusunda bir uyarıdır. Günah işlemekten sakınmalı ve dini konularda daha duyarlı davranmalısınız. İşlediğiniz günahlardan tövbe etmelisiniz.

RÜYADA UZUN SAÇ GÖRMEK TABİRİ

Uzun saçlar, her şekilde bilgi sahibi olmaya işaret eder ve uzun ömürlü olmanın getirdiği tecrübelerden dolayı olgunlaşacağınızın bir belirtisidir. Gri renkli saç da bu anlama gelir. Diğer bir anlamı ise hayatınızda huzur, ferahlık, bolluk ve berekete sahip olacağınızın göstergesidir.

Saçın uzaması

Rüyanızda saçlarınızın olduğundan daha uzun olması, ömrünüzün uzun olacağının müjdecisidir. Bu rüyanın bir diğer tabirine göre ise, evinize alacağınız ihtiyacınız olan ya da olmayan herhangi bir eşya olacaktır.

Bu rüya çocuk isteyenler için müjde niteliğindedir. Böyle bir rüya görenin çocuğu olur.

Eğer saç uzatmak niyetindeyseniz ve saçınızın çok uzadığını görmüşseniz, ödemeniz gereken meblağlardan çok daha fazla paranın elinize geçeceğine işaret eder.

Saçların gürleşmesi

Rüyanızda saçlarınızın olduğundan daha gür olduğunu görmeniz, elinize geçecek eşyalar olacağına delalet eder.

Bu rüyayı eğer sıkıntılı günler geçirirken görmüşseniz, kısa bir süre içerisinde sıkıntılarınızdan kurtularak feraha çıkarsınız. Bu rüyayı gören kişi huzurlu ise, daha da ferah günlerin onu beklediğinin habercisidir.

Bazı yorumculara göre de gür saç görmek bolluk ve bereket dolu günlerinizin size çok yakın olduğu anlamına da gelmektedir.

RÜYADA SİYAH SAÇ GÖRMEK

Rüyanızda saçlarınızı siyah olarak görmüşseniz, bu rüya evli kadınlar için eşlerinin dürüst, dirayetli ve sadık olduğunu simgeler. Eğer bekar iseniz gelecekteki eşiniz bu özellikleri taşıyacaktır.

Saçlarınız rüyanızda çok koyu bir siyah renge sahiptiyse, bu rüya, zengin bir erkekle izdivaç yapacağınıza ya da evli kadınlar için eşlerinin varlıklı ve zengin olacağına delalet eder.

Yumuşak saç

Yumuşak saçlar, ummadığınız kapıların size açılarak ev, araba, arsa ve para gibi mal mülk sahibi olunacağına delalet eder.

Bakımlı saç

Rüyanızda saçlarınızın bakımlı olması, yakın bir zamanda tanışacağınız bir kişi ile iyi bir arkadaşlık kuracağınız ve bu arkadaşlığınızın size fayda getireceği anlamına gelir. Bu rüya kadın ya da erkek olarak ayrı ayrı yorumlanmaz.

Çirkin ve biçimsiz saç

Rüyanızda saçlarınızı çirkin ve biçimsiz bir şekilde görmüşseniz amaçlarınız doğrultusunda çok çalışıp çok yorulacaksınız demektir.

Kızıl saç

Rüyada kızıl renkli saç görmeniz, insanlara karşı sempatik ve şirin görüneceğinize ve bu özelliğiniz sayesinde insanların size karşı ilgi ve sevgi duyacağına yorulmaktadır.

Solgun saç

Çeşitli mali sorunlarla karşılaşabileceğiniz konusunda size uyarı niteliği taşıyan bir rüyadır. Bu nedenle harcamalarınıza dikkat etmeli ve önemli mali kararları ertelemelisiniz. Sözleşmelere bir süre imza atmamalı ve yakın zamanda kredi çekmemelisiniz.
Kır saç

Çevrenize olan güvensizliğiniz ve geleceğinizle ilgili duyduğunuz kaygılar sonucu geçici olarak biraz canınız sıkılabilir.

Kıvırcık saç

Kıvırcık saç görmek evli ya da fark etmeksizin gönül ilişkilerinde mutluluklar ve sevinç yaşayacağınızı müjdelemektedir. Bu yaşayacağınız gönül ilişkisi aynı zamanda size huzur da verecektir.

Kıvırcık saç aynı zamanda faydanıza olacak gelişmeler yaşayacağınız anlamına gelir.

Bir diğer rüya tabirine göre ise peygamberimizin yaşam tarzını uygulamaya işaret eder.

Sarı saç

Rüyada sarı saç görmek, hayat boyu başarı, huzur ve mutluluğa yorulur.

Dağınık saç

Hane içerisinde her evde olabileceği gibi çeşitli sorunlardan dolayı ağız münakaşası yaşayabilirsiniz.

Rüyada Saç Düzeltmek

Rüyada saçını düzelttiğini görmek, sıkıntıların geride kalmasına ve sevindirici gelişmelere işaret eder. Aynı zamanda rüyada saç düzeltmek, hayır ve esenliğe işarettir. Rüyada düzeltilen saç, mala ve ömrün uzun olmasına işaret eder.

RÜYADA SAÇ DÖKÜLMESİ

Rüyada saç dökülmesi rüya yorumu, kişinin hayatında para derdi olacak, aşırı harcama sonucu maddi sıkıntılar yaşayacak şeklindedir. Rüyada saçların birden gürleşmesi zenginliğin geleceğine işarettir. Kişi rüyada saçını gür, parlak ve güzel görürse neşelenecek demektir.

rüya tabirleri
Uğur Dündar'ın acı günü Oruç ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor? Nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? Trafikte alev alev yandı