Sevgililer günü ne zaman, hangi gün kutlanacak 2024? Sevgililer Günü nedir, nasıl, ne zaman ortaya çıktı?

Sevgililer Günü yaklaşıyor. Her yıl şubat ayında kutlanan bu özel günde sevgililer, birbirlerine hediyeler alır, sürprizler hazırlar. Tarihi Antik Roma'ya dayanan ve Aziz Valentine Günü olarak da bilinen Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı merak ediliyor. Peki, 2024 Sevgililer Günü ne zaman, hangi gün kutlanacak? İşte Sevgililer Günü tarihi...

Sevgililer günü ne zaman, hangi gün kutlanacak 2024? Sevgililer Günü nedir, nasıl, ne zaman ortaya çıktı?

Sevgililer Günü, genellikle çiftler arasında romantizmi ve sevgiyi kutlamak için özel bir gün olarak kabul edilir. Bu özel gün, çeşitli şekillerde kutlanabilir; çiftler birbirlerine hediye alabilir, romantik akşam yemekleri düzenleyebilir, romantik turlara çıkabilir veya birlikte keyifli zaman geçirebilirler. Ayrıca, Sevgililer Günü'nde kartlar, çiçekler ve tatlılar gibi romantik hediyeler de alınabilir ve verilebilir. Peki, bu yıl Sevgililer Günü ne zaman, hangi gün kutlanacak? Sevgililer Günü nasıl, neden ortaya çıktı?

Sevgililer günü ne zaman, hangi gün kutlanacak 2024? Sevgililer Günü nedir, nasıl, ne zaman ortaya çıktı? - Resim : 1

SEVGİLİLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Sevgililer Günü, her yıl 14 Şubat'ta kutlanır. 2024'te Sevgililer Günü, 14 Şubat Çarşamba gününe denk geliyor. 

Sevgililer günü ne zaman, hangi gün kutlanacak 2024? Sevgililer Günü nedir, nasıl, ne zaman ortaya çıktı? - Resim : 2

SEVGİLİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamı için ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır. 

Roma İmparatoru II. Claudius'un, Roma'da evlenme hakkını iptal etmesine rağmen, Rahip Valentine'in gizlice genç çiftleri evlendirmeye devam ettiği söylenir. Rahip Valentine'in 14 Şubat'ta idam edilmesinden sonra, bu tarih onun onuruna Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlandı.

Sevgililer günü ne zaman, hangi gün kutlanacak 2024? Sevgililer Günü nedir, nasıl, ne zaman ortaya çıktı? - Resim : 3

GÜNÜMÜZDE SEVGİLİLER GÜNÜ

14 Şubat, 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış; Sevgililer Günü, tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem hâline gelmiştir.

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Adana emniyeti 22 milyon 500 bin makaron yakaladı Survivor Pınar kimdir, kaç yaşında, nereli? Erişilebilir Tiyatro, Türk Telekom ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü