Sümela Manastırı'nda yapılan ayine futbolcular katıldı: Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti

Trabzon Maçka'daki Sümela Manastırı'nda Ortodoksların "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul gören 15 Ağustos tarihinde ayin gerçekleştirildi. Trabzonspor'un Yunan oyuncuları katılırken, ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Kimi vatandaşlar ise tepki gösterdi.

Ortodoksların "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul ettiği 15 Ağustos tarihinde Trabzon Maçka'da bulunan Sümela Manastırı'nda 2010 yılından bu yana 10.kez ayin gerçekleştirildi.

Sümela Manastırı'nda yapılan ayine futbolcular katıldı: Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti - Resim : 1

Bu turistik mekana ayine gelecekler dışında ziyaretçi kabul edilmedi. Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayini yönetti ve ilk olarak ayine katılanları selamladı.

Sümela Manastırı'nda yapılan ayine futbolcular katıldı: Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti - Resim : 2

TRABZONSPOR OYUNCULARI KATILDI

Ayine Yunanistan, Rusya ve Gürcistan'dan yaklaşık 350 kişi katılırken, Trabzonspor'un Yunan futbolcları Bakasetas ve Kourbelis de o kişilerin arasında yer aldı. Geçtiğimiz yıl yapılan ayine de aynı şekilde Siopis ile Bakasetas katılmıştı.

Sümela Manastırı'nda yapılan ayine futbolcular katıldı: Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti - Resim : 3
Trabzonspor futbolcuları

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzonspor hakkında şunları söyledi:

Elbette başarılar yazmaya devam eden Trabzonspor’un ideali niyetlerini taktir ediyor ve takip ediyoruz, başarıların devamını diliyoruz.

Trabzonspor taraftarı ise gelecek hafta oynanacak Galatasaray maçı öncesi bu gelişmeleri takip etti. Ayrıca Bartholomeos, bu maçı Rams Park'tan takip edecek. 

Sümela Manastırı'nda yapılan ayine futbolcular katıldı: Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti - Resim : 4
Geçen yılki fotoğraf

TEPKİLER VAR

Yaklaşık 1,5 saat süren ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Bu da birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Trabzon'un fethinin yıldönümünde, Yunanistan'daki Türklere Selanik'teki camilerde ibadet izni verilememesi gerekçe olarak öne sürülüyor.

Sümela Manastırı'nda yapılan ayine futbolcular katıldı: Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti - Resim : 5

Geçtiğimiz yıl MHP lideri Devlet Bahçeli şu tepkiyi göstermişti:

"Trabzon'a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos'a ekümenik yazılı Trabzonspor formasının hediye edilmesi tahrik, tahrip ve taciz tonu çok yüksek bir meydan okumadır."
Sümela Manastırı'nda yapılan ayine futbolcular katıldı: Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti - Resim : 6
Söz konusu görsel

Kaynak: İHA

Yunanistan Rusya Trabzon
İnşirah Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti, faydası, tefsiri Bir kadın, bir erkekle arkadaş olur mu? Kırgın Çiçekler'in Songül'ü Gökçe Akyıldız eşi kimdir, ne zaman, neden boşandı? 3 şehirde denize girmek yasaklandı