"Zebani Efe" Müslüman oldu umreye gitti! Görüntülere yorum yağdı

Sosyal medyada yayılan görüntülerde Zebani olduğunu iddia eden ve yaptığı açıklamalarla viral olan 18 yaşındaki Efe'nin son videosu görenleri şaşkına çevirdi. Zebani olduğunu iddia eden genç Kelime-i Şehadet getirip Müslüman olurken, umreye de gitti.

Son günlerde yaptığı açıklamalarla sosyal medyada gündem olan Efe Beycan videolarında zebani olduğunu ve yaşının 465 olduğunu iddia etmişti.

"Zebani Efe" Müslüman oldu umreye gitti! Görüntülere yorum yağdı - Resim : 1

6 Haziran 2024'te Türkiye'nin yüzde 15'inin satanist olacağını da iddialarına eklemişti.

"Zebani Efe" Müslüman oldu umreye gitti! Görüntülere yorum yağdı - Resim : 2

Efe'nin sosyal medyada yaptığı açıklamalarla gündem olmasının ardından ortaya çıkan bir video izleyenleri şaşırttı.

"Zebani Efe" Müslüman oldu umreye gitti! Görüntülere yorum yağdı - Resim : 3

ZEBANİ EFE MÜSLÜMAN OLDU!

Kelime-i Şehadet getiren Efe, Müslüman olurken Umre'ye de gitti. Yer6 adlı sosyal medya hesabının paylaştığı görüntülere çok sayıda yorum geldi. 

"Zebani Efe" Müslüman oldu umreye gitti! Görüntülere yorum yağdı - Resim : 4

ZEBANİ EFE (EFE BEYCAN) KİMDİR?

"Zebani Efe" ismiyle tanınan fenomenin asıl ismi Efe Beycan'dır. Sosyal medyada saçları ve gündem olmak için yaptığı açıklamalarla tanınan "Zebani Efe", kendisini "Cehennem bekçisi" olarak tanımlıyor. 18 yaşındaki Efe, yaşının 456 olduğunu söylüyor.

"Zebani Efe" Müslüman oldu umreye gitti! Görüntülere yorum yağdı - Resim : 5

Efe'nin İzmir’de yaşadığı biliniyor. Efe, "Satanist olduğunu ve satanizmin yanlış bilindiğini" söylemekte. Gökhan Çınar'ın Katarsis programına katılan Efe Beycan, anne ve babasının boşanması ardından zor bir dönem geçirdiğini aktarmıştı.

"Zebani Efe" Müslüman oldu umreye gitti! Görüntülere yorum yağdı - Resim : 6

ZEBANİ NEDİR?

Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'ne göre, Zebani, cehennemdeki azap meleklerine verilen isim. Ansiklopediye göre,  sözlükte “İtip kakmak, şiddetle sürüklemek” anlamındaki zebn kökünden türeyen zebânînin çoğulu zebâniyedir. Bazı âlimler zebâniyeyi tekili bulunmayan çoğul kelimelerden kabul etmekle birlikte kelimenin zebâniden başka zâbin, zibnî ve zibniye lafızlarının çoğulu olduğunu söyleyen dilciler de vardır. Cehennemliklere şiddetle muamele ettikleri veya ellerinin yanı sıra ayaklarını da kullanabildikleri için zebânilere bu adın verildiği genellikle kabul edilir. Sonraki kaynaklarda Resûl-i Ekrem’e nisbet edilen rivayetlerde zebâniler için bazı tasvirler yer alır: Zebâniler gözleri yıldırım gibi ışık saçan, ağızları dikenli varlıklardır. Kulların hesaba çekilmesinin ardından yetmiş bin zebâni yetmiş bin dizgininden tuttuğu cehennemi getirir ve kapılarında cehennemlikleri beklerler. 

"Zebani Efe" Müslüman oldu umreye gitti! Görüntülere yorum yağdı - Resim : 7

Zebâniye kelimesi Kur’ân-ı Kerîm’de bir yerde geçer ve bununla cehennemdeki azap melekleri kastedilir (el-Alak 96/18). Alak sûresinde belirtildiğine göre Cenâb-ı Hak, Resûl-i Ekrem’in namaz kılmasını engellemeye çalışan kişiyi bundan vazgeçmediği takdirde yalancı ve günahkâr alnından yakalayıp cehenneme atacak, bu kişi taraftarlarını imdadına çağırırsa Allah da zebânileri çağıracaktır.

Diyanet cevapladı: Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Mevlid Kandili için en güzel kutlama mesajları İstanbullular dikkat! Valilik uyardı Zincir markette küflenmiş kek ele geçirildi