Telefon dolandırıcılarına operasyon yapıldı! 7 tutuklu

Diyarbakır merkezli 3 ilde kendilerini "polis" ve "savcı" olarak tanıtıp, dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 2 ay boyunca teknik takip yapılan şebekeye mensup 7 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çok sayıda hat ve telefon ele geçirildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin yürüttüğü çalışmayla, kendilerini telefonda savcı ve polis olarak tanıtarak, "hakkınızda terör soruşturması var" diyerek dolandırıcılık yapan şebekeye ait 7 şüpheli, 2 aylık bir teknik takip sonucunda yakalandı.

Sahte hat kullandıkları tespit edilen şüpheliler, ses analizi yapılarak bulundu.

Telefon dolandırıcılarına operasyon yapıldı! 7 tutuklu - Resim : 1

ÖRGÜT ADINIZA KİMLİK ÇIKARTTI

Zanlıların, bu bahane ile yüzlerce arama yapıp, "FETÖ hesabınızı ele geçirdi. Operasyon yapılacak. Paralarınızın seri numarası alınacak. Adınıza hesaplar açıldı. Örgüt, adınıza kimlik çıkarttı." yalanıyla görüştükleri kişilerden para almaya çalıştığı belirlendi.

"Akort" kod adıyla Diyarbakır, İstanbul ve Antalya'da düzenlenen operasyonda Ö.G, E.K, İ.E, H.D, Y.A, A.B. ve A.Ö. gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda, çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi. Diyarbakır'a getirilen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Telefon dolandırıcılarına operasyon yapıldı! 7 tutuklu - Resim : 2

Kaynak: AA

Diyarbakır İstanbul Antalya
Roket fabrikasında patlama: Hayatını kaybeden 5 kişinin kimliği belirlendi Kayserililer dikkat: Sağanak yağış kenti olumsuz etkiliyor Kamyon damperini açık unutmanın bedelini ağır ödedi Bayrampaşa'da 14 yaşındaki çocuk yanlışlıkla arkadaşını vurdu