İstanbul'da sahte para vurgunu: Tam 1 milyar dolar!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda sahte bir biçimde 1 milyar dolar ele geçirildi. Zanlıların, sahte paraları Afrika ülkelerine çıkarmaya çalıştığı belirlendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, içerisinde yabancı uyruklu kişilerin ağırlıkta olduğu şebekenin sahte dolar basarak Afrika ülkerine çıkarmaya hazırlandığını tespit etti. Zanlıların, Kağıthane'deki bir depoya farklı zamanlarda girdikleri, mekanın içinde uzun bir süre kaldıkları ve oraya çok sayıda kargo kolisi ve kasaların taşındığı belirlendi.

İstanbul'da sahte para vurgunu: Tam 1 milyar dolar! - Resim : 1

Jandarma ekipleri, paraları basan ve nakledecek olan D.B.S.B, N.J.W ve N.Ö.F isimli 3 İsveç uyruklu, J.W. adlı bir İngiltere vatandaşı, A.K.K isimli bir Ganalı ile A.Ö adlı bir Türk uyruklu kişiyi suçüstü yakaladı. Depoda yapılan incelemelerde, Afrika ülkelerine götürülmek üzere kargo kasalarının içinde duran 1 milyar dolar değerindeki 10 milyon adet, 100'lük banknotlar halinde sahte para ele geçirildi.

Şüphelilerin Şişli'de kiralık oturdukları lüks villalarda da arama yapan jandarma ekipleri, bir miktar para ve ziynet eşyasına el koydu. Ülke konsolosluklarının bilgilendirildiği belirtilirken yakalanan sahte doların Cumhuriyet tarihinin, tek seferde ele geçirilen en yüksek miktardaki sahte parası olduğu vurgulandı.

İstanbul'da sahte para vurgunu: Tam 1 milyar dolar! - Resim : 2

Kaynak: DHA

İstanbul Şişli Kağıthane
Avukat ve müvekkilini öldürdü: Müebbet hapis cezası! Babası annesine şiddet uygulayınca babasını vurdu! Bacaklarının kesilmesi dahi dalış yapmasına engel olamadı! Hayalet şehir mi olacak?