İzmir'de terör örgütü DHKP-C ve MLKP'ye eş zamanlı operasyon: 18 gözaltı

İzmir merkezli 8 ilde, DHKP-C ve MLKP terör örgütlerine finansman sağladığı tespit edilen 25 kişinin adreslerine eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Operasyonda, hakkında yakalama kararı verilen 25 kişiden 18'i gözaltına alındı.

İzmir'de terör örgütü DHKP-C ve MLKP'ye eş zamanlı operasyon: 18 gözaltı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, DHKP-C ve MLKP terör örgütlerine finansman sağladığı tespit edilen şüphelilere yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir'de terör örgütü DHKP-C ve MLKP'ye eş zamanlı operasyon: 18 gözaltı - Resim : 1

Savcılık talimatı ile İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı desteğiyle İzmir merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

İzmir'de terör örgütü DHKP-C ve MLKP'ye eş zamanlı operasyon: 18 gözaltı - Resim : 2

Yapılan operasyon kapsamında, 25 şüpheliden 18'i gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından İzmir İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

İzmir'de terör örgütü DHKP-C ve MLKP'ye eş zamanlı operasyon: 18 gözaltı - Resim : 3

Öte yandan, operasyonun devam ettiği öğrenilirken, 2 şüphelinin yurt dışında olduğu ve 5 şüphelinin de firar durumda olduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

7 ilde “MAHZEN-15” operasyonu Lastikçide çıkan dev yangın İETT otobüsüne sıçradı E-5 Karayolu’nda otobüs durağa daldı Levent Gültekin’e hapis cezası