Türkiye'nin yılan hikayesi olan Palu Ailesi'nde son durum: Ertelendi!

Müge Anlı programıyla birlikte Türkiye'nin gündemine giren Palu Ailesi davasında yeni bir gelişme yaşandı. 2008 yılında kaybolan ve Sakarya'da vefat eden Melike Tanhal'ın Sakarya'da öldürüldüğü iddiasına ilişkin kamuoyuna olarak yansıyan davada biri tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Türkiye'nin yılan hikayesi olan Palu Ailesi'nde son durum: Ertelendi!

ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla hayatımıza giren ve uzun yıllardır Türkiye'de gündemi meşgul eden Palu Ailesi davasına yeni bir duruşma daha eklendi.

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Tuncay Ustael, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (Segbis) ile katıldı.

Belgelerin zapta geçmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Söz verilen sanık Ustael, üzerine atılı suçları kabul etmediğini beyan etti. Ustael'in tutukluluk halinin devamını kararlaştıran heyet, Cumhuriyet Savcısı'ndan gelecek olan mütalaa sunulduğunda sanık ve avukatının savunmalarını yapması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Türkiye'nin yılan hikayesi olan Palu Ailesi'nde son durum: Ertelendi! - Resim : 1

NE YAŞANMIŞTI?

Türkiye'nin gündemini uzunca bir süre meşgul eden, aynı zamanda televizyon programlarına konu olan bu olaylar silsilesi Kocaeli/Körfez'de yaşayan Meryem Tanhal'ın 2008'de, kızı Melike Tanhal'ın 2009 yılında kaybolmasıyla başladı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri hiçbir ipucuna ulaşamamıştı.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla birlikte 2018 yılında Türkiye'nin gündemine oturan olayda soruşturmalar tekrardan açıldı.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Meryem Tanhal'ın öldürülmesiyle başlatan yargılama sonucunda şüpheli Tuncay Ustael, kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Bir diğer sanık Emine Ustael "kasten öldürmeye yardım ve yataklık etme" vukuatıyla 12 yıl 6 ay, Havva, Ayşe ve İsa Palu ile benzer suçlardan 14 yıl 2'şer ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını 30 Mart 2023 tarihinde bozarak Emine Ustael, Ayşe ve İsa Palu'nun tahliyesine karar vermişti.

Türkiye'nin yılan hikayesi olan Palu Ailesi'nde son durum: Ertelendi! - Resim : 2

Kocaeli Sakarya
Erzurum'da korkunç kaza: 1 ölü, 1 yaralı! İstanbul/Beyoğlu'nda dramatik olay: 1 ölü! 'Katil Yosun' Karadeniz'de! Zehirli böcek türleri arasında yer alıyor! Uğur böceği örümceği görüldü