Kokoretsi nedir, neyden yapılır, kokoreç ile farkı nedir?

Kokoretsi nedir merak ediliyor. Taste Atlas (Lezzet Atlası), en iyi sakatat yemekleri listesinde 1. numaraya "kokoretsi" yi koydu. Yunanistan mutfağa ait olan kokoretsi'nin kokoreçe benzerliği ise sosyal medyada gündeme geldi. Peki, Kokoretsi neyden yapılır, kokoreç'ten farkı nedir?

Abone ol

Bir seyahat rehberi olan TasteAtlas, en iyi sakatat yemekleri listesini açıkladı. Listenin ilk sırasında Yunan lezzeti kokoretsi varken 4. sırada Türkiye'den kokoreç yer aldı. Sosyal medyada baklava, cacık ve Türk kahvesi sonrasında kokoreç'in de kokoretsi ismiyle yer alması tepki aldı. Peki, kokoretsi ile kokoreç arasındaki fark nedir? Kokoretsi nedir, neyden yapılır?

KOKORETSİ NEDİR?

Kokoretsi, kuzu veya keçi sakatatının küçük parçalar halinde doğranıp limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırılmasından oluşan geleneksel bir Yunan yemeğidir. Daha sonra sakatat şişe takılır, parçaları yerinde tutmak için gömlek yağı ile kaplanır ve odun kömürü üzerinde pişirilir.

KOKORETSİ İLE KOKOREÇ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Kuzu veya keçi sakatatından yapılan bir Yunan yemeği olarak tanıtılan "kokoretsi"nin Arnavut asıllı olduğu belirtiliyor. Kokoreçte sadece bağırsak kullanılırken kokoretsi'de böbrek ve ciğer kullanıldığına dikkat çekiliyor.

Yürüyen merdiven kazası kamerada Dünya Sandık görevli ücretleri ne zaman verilecek? Yaşam İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan terörle mücadele mesajı! Yaşam İdari izin ne demek, kimleri kapsıyor? Yaşam