Alman basını Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı mercek altına aldı! Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri

Alman basını MİT Başkanlığının ardından Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan'ı mercek altına aldı. Bakan Fidan'ı "Her şeyi bilen adam" olarak lanse eden Alman basını, "Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri" ifadelerine yer verdi.

Alman basını Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı mercek altına aldı! Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinedeki Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, daha önceki MİT Başkanlığı görevi nedeniyle dünya basınında gündem olmaya devam ediyor. Birçok basın organında haberleri yer alan Bakan Fidan, Alman basını tarafından mercek altına alındı.

Alman basını Hakan Fidan

ALMAN BASININDAN HAKAN FİDAN ANALİZİ

Yeni dışişleri Bakanı Hakan Fidan dünyanın gündeminden düşmüyor. Son olarak Alman RND Hakan Fidan hakkında bir analiz yayınladı.

Hakan Fidan için 'Her şeyi bilen adam' ifadelerinin kullanıldığı analizde, kamuoyunun ise onun hakkında hiçbir şey bilmediği yazıldı.

RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), Hakan Fidan'ın Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile 20 yılı aşkın bir süredir yan yana olduğunu yazdı.

Alman basını Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı mercek altına aldı! Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri - Resim : 2

"TÜRKİYE'NİN EN GÜÇLÜ ADAMLARINDAN BİRİ"

Haberde ayrıca, 'MİT'in başında 13 yıl geçirdikten sonra, neredeyse hiç kimse Fidan kadar çok sır bilmiyor. Bu onu Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri yapıyor' denildi.

Türkiye'de herkesin Hakan Fidan'ın adını bildiği ancak hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmediği ifade edilen haberde, Fidan'ın eğitim hayatı ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Alman basını Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı mercek altına aldı! Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri - Resim : 3

15 yıl Türk ordusunda subay olarak görev alan Fidan'ın Almanya'daki NATO Acil Müdahale Gücü'nde görevlendirildiğine de dikkat çekildi.

Erdoğan'ın başbakan seçildiği 2003 yılında başbakan seçilmesinin ardından Fidan'ı TİKA direktörü olarak atadığı belirtildi. 2007'de ise Devlet Bakanı olarak Başbakanlık makamına geçtiği ifade edildi. Burada odak noktası dış ve güvenlik politikası olduğu söylenen Fidan'ın 2010 yılında ise Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başına geçtiği belirtildi.

Alman basını Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı mercek altına aldı! Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri - Resim : 4

Deprem için gönderdiği yardımlar markette satıldı! Fransa'da çocuk parkında bıçaklı saldırı! Vahşette 8 çocuk yaralandı Yürüyen merdiven kazası kamerada Ukrayna'da vurulan Kahovka Barajı'nın çevresindeki evler sular altında kaldı