Charles Lister ABD'nin yeni kaos planını yazdı! Orta Doğu'da yeni bir savaş için ABD Suriye'den çekilecek

Orta Doğu'daki tüm kaos ve darbelerde parmağı olan ABD, İsrail'in Gazze'deki soykırımında yeni bir yol haritası çizdi. İran yanlısı milislerin Irak ile Suriye'deki üslerini vurması, Pakistan ve İran hattının gerilmesiyle birlikte ABD yeni bir kaos için Suriye'den çekilmeyi gündemine aldı. Orta Doğu uzmanı Charles Lister, ABD'nin yeni planını Foreign Policy derbisinde kaleme aldı.

Charles Lister ABD'nin yeni kaos planını yazdı! Orta Doğu'da yeni bir savaş için ABD Suriye'den çekilecek
  • İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek veren ABD'nin Irak ve Suriye'deki üsleri İran yanlısı milisler tarafından direk hedef haline geldi. 7 Ekim'de başlayan katliamın devam etmesi üzerine, geçen 3,5 ayda ABD üslerine 150'ye yakın saldırı düzenlendi.

Charles Lister ABD'nin yeni kaos planını yazdı! Orta Doğu'da yeni bir savaş için ABD Suriye'den çekilecek - Resim : 1

ABD ÜSLERİNE HAVA ARAÇLARIYLA SALDIRDILAR

  • Sadece bu ay içerisinde ABD'nin Irak ve Suriye'deki üslerine 100'e yakın saldırı gerçekleşti. Roketlerin hedefi olan üsler, kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla da vuruldu.
  • Bu hafta başından itibaren üslerde toplam 83 Amerikan askerinin yaralandığı bilgisi ABD basınına sızdırıldı.
  • Çarşamba günü Irak'taki El Esad hava üssüne yapılan kamikaze drone saldırısında da en az 5 Amerikan askerinin yaralandığı açıklanmıştı.

Charles Lister ABD'nin yeni kaos planını yazdı! Orta Doğu'da yeni bir savaş için ABD Suriye'den çekilecek - Resim : 2

FELAKET İÇİN SURİYE'DEN ÇEKİLECEK

  • Orta Doğu uzmanı Kıdemli Araştırmacı ve Direktör Charles Lister, sıcak gelişmeleri Foreign Policy dergisi için kaleme aldı.
  • Foreign Policy dergisindeki makalede 'ABD Suriye'den çekilmeyi ve bir felaket yaratmayı planlıyor' ifadelerine yer verildi.

Charles Lister ABD'nin yeni kaos planını yazdı! Orta Doğu'da yeni bir savaş için ABD Suriye'den çekilecek - Resim : 3

  • Söz konusu içerikte Gazze'de başlayan savaşın Orta Doğu'daki gerilim ve düşmanlıkları doruk noktasına ulaştırdığı yorumu yapıldı.
  • Foreign Policy'deki makalede Beyaz Saray'ın Suriye'deki askeri varlığın artık gereksiz olduğunu fark ettiğine değinildi.

Charles Lister ABD'nin yeni kaos planını yazdı! Orta Doğu'da yeni bir savaş için ABD Suriye'den çekilecek - Resim : 4

  • 900 askerle Suriye'de olan ABD'nin ordu kuvvetlerini ne zaman, nasıl çekilebileceğini belirlemek için Washington'da tartışmaların sürdüğü belirtildi.
  • İran destekçisi milislerinin Irak'taki Amerikan birliklerini de her geçen gün hedef almaya devam etmesi, buradaki Amerikan askerlerinin de çekilmeye zorlandığı ifade edildi.

Kaynak: haberet.com

Rusya'dan ABD'ye Montrö tepkisi: Sözleşmeyi değiştiremeyeceksiniz 3 ABD üssüne saldırı İsrail hakkında verilecek kararın tarihi belli oldu İsrail BM binasını vurdu: 9 ölü