Dünya Sağlık Örgütü kolera salgının küresel çapta yayılma riskinin yüksek olduğunu belirterek uyardı!

Dünya Sağlık Örgütü, kolera salgının küresel çapta yayılma riskinin çok yüksek olduğu konusunda uyardı. Vaka sayısının artması ve salgının coğrafi olarak genişlemesinden dolayı aşı ve diğer kaynakların da eksik olduğu belirtilen DSÖ raporunda "Şu anda vaka bildiren toplam ülke sayısı 24" denildi.

Dünya Sağlık Örgütü kolera salgının küresel çapta yayılma riskinin yüksek olduğunu belirterek uyardı!

DSÖ, kolera salgınının küresel çapta yayılma riskinin çok yüksek olduğu konusunda uyardı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yayınladığı raporda, vaka sayısındaki artış ve bulunduğu coğrafyanın genişlemesi nedeniyle koleranın küresel düzeyde yayılma riskinin çok yüksek olduğu konusunda uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü kolera salgının küresel çapta yayılma riskinin yüksek olduğunu belirterek uyardı! - Resim : 1
Raporda, “DSÖ, vaka sayısının artması ve salgının coğrafi genişlemesi ile aşı ve diğer kaynakların eksikliği de dahil olmak üzere mevcut duruma dayanarak, küresel düzeyde yayılma riskini çok yüksek olarak değerlendiriyor" ifadelerine yer verildi.

Dünya Sağlık Örgütü kolera salgının küresel çapta yayılma riskinin yüksek olduğunu belirterek uyardı! - Resim : 2
Son salgın haberlerinin yayınlandığı 11 Şubat'tan bu yana, 4 ülkenin daha salgın bildirdiği belirtilen raporda, "Şu anda vaka bildiren toplam ülke sayısı 24" denildi.

Dünya Sağlık Örgütü kolera salgının küresel çapta yayılma riskinin yüksek olduğunu belirterek uyardı! - Resim : 3
Raporda ayrıca, kolera salgınından etkilenen ülkelerin büyük çoğunluğunun Afrika ve Ortadoğu'da olduğu bilgisine yer verildi.

Sevgilisinden ayrılanlara hükümet desteği! İngiltere Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4,25’e yükseltti Trump'ı yaka paça tutukladılar! Fransızlar Macron'a çok öfkeli