Eski AP Türkiye Raportörü'nden skandal seçim paylaşımı: Türkiye bir otokrasiye dönüştü, umut etmeye devam edin!

Eski AP Türkiye Raportörü olan Kati Piri, sosyal medya hesabında Türkiye'deki seçim sonuçlarına ilişkin skandal bir paylaşımda bulundu. "Erdoğan Türkiye'yi bir otokrasiye dönüştürdü" diyen Piri, bir kişinin Avrupa Konseyi Başkanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında attığı olumlu paylaşımı göstermesi üzerine "Evet. Tweet atma sebebim bu. Ne boş, ikiyüzlü sözler." şeklinde yanıt verdi.

Eski AP Türkiye Raportörü'nden skandal seçim paylaşımı: Türkiye bir otokrasiye dönüştü, umut etmeye devam edin!

Eski Avrupa Parlamentosu üyesi ve Eski AP Türkiye Raportörü olan Kati Piri, Türkiye'deki seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından Twitter hesabında paylaşımda bulundu.

Türkiye hakkında eleştirel yorumlarıyla bilinen Piri, söz konusu paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi bir 'otokrasiye' dönüştürdüğü, muhalefeti hapsa attığı, medyayı ve yargıyı kontrol ettiği ve Erdoğan'ı yenmenin imkansız olduğu ibarelerini kullandı.

Muhalif kesime hitaben sözlerine devam eden Piri, Kılıçdaroğlu'nun aldığı yüzde 47'lik oyla ülkenin yarısının farklı bir yön istediğini gösterdiğini söyledi.

"Umut etmeye devam et!" diyen Piri, sözlerini Avrupa Birliğinin, Türkiye'deki demokratları unutmayacağı ifadeleri ile sonlandırdı.

Piri'nin paylaşımının altına "Bunu gördün mü?" diyerek Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiği paylaşımında "Önümüzdeki yıllarda Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerini derinleştirmek için sizinle tekrar çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini paylaşmasına, Eski AP Türkiye Raportörü Piri, paylaşımı yapmasının asıl nedeninin bu olduğunu söyleyerek "Ne boş, ikiyüzlü sözler" dedi.

Eski AP Türkiye Raportörü'nden skandal seçim paylaşımı: Türkiye bir otokrasiye dönüştü, umut etmeye devam edin! - Resim : 1

Kaynak: haberet.com

NATO Genel Sekreteri'nden tebrik mesajı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik! Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik Macron ve Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti!